NPO Sterren NL Hitlijst

Wat zijn de 1000 beste Nederlandstalige liedjes?

Sept. 16, 2022, 11:19 a.m.
Wat zijn de 1000 beste Nederlandstalige liedjes?

Nederlandstalige muziek is hot! Steeds meer artiesten drukken zich tegenwoordig uit in onze taal en inspireren zo talloze luisteraars in ieder genre. Van Wim Sonneveld, Boudewijn de Groot of Doe Maar en van André Hazes en De Jeugd Van Tegenwoordig tot S10 en Flemming. Maar wat zijn volgens het publiek de beste Nederlandstalige nummers aller tijden? Vanaf vandaag, 16:00 uur, kan iedereen, een week lang via www.nposterren.nl, stemmen op hun favoriet. Hoe de lijst eruit komt te zien en wat door de luisteraar wordt benoemd tot beste Nederlandstalige lied, is van 3 tot en met 7 oktober te horen op Sterren NL Radio en te zien op NPO 1 Extra.

In de stemweek, tot en met 23 september, zijn Jan Paparazzi en Emilie Sleven te zien op NPO 1 met grote hits uit het verleden aan de hand van clips en archiefmateriaal. Ook artiesten zelf en andere bekende gezichten komen aan het woord. Wat zijn hun favoriete Nederlandstalige hits en waarom?

Emilie Sleven: "Iedereen heeft wel een Nederlandstalige liedtekst die persoonlijk aanspreekt om wat voor reden dan ook, iedereen voelt iets bij muziek. Deze liedjes horen bij onze cultuur en maken ons wie we zijn.’ Jan Paparazzi: ‘En dat erfgoed cultiveren we al jaren en dat willen we met de Nederlandstalige Top 1000 nog vele jaren blijven doen."

Week van de Nederlandstalige Top 1000

Van 3 t/m 7 oktober wordt de definitieve lijst uitgezonden op Sterren NL Radio en NPO 1 Extra, inclusief visual radio. Via de website en app van Sterren NL is live mee te kijken met de videostream. Kloppend hart in deze week is het Huis van de Nederlandse Muziek voor het gebouw van AVROTROS.Nederlandstalige Top 1000: Stemweek is te zien op vrijdag 16 september om 15:20 uur, zaterdag 17 september om 14:50 uur, vrijdag 23 september om 15:55 uur op NPO1.

Afbeelding: Emilie Sleven (foto Ruud Baan / AVROTROS)

Meer over

Sterren NL Radio Nederlandstalige Top 1000

Gerelateerde artikelen