NPO Sterren NL Hitlijst NL

'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker bekroond als nieuwe #1 in Nederlandstalige Top 1000 van NPO Sterren NL

Sept. 29, 2023, 3:28 p.m.
Marco-op-1a

De zomerhit van het afgelopen seizoen, 'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker, heeft een opvallende prestatie behaald. Het nummer is de nieuwe nummer 1 in de Nederlandstalige Top 1000 van NPO Sterren NL en daarmee tevens de hoogste nieuwe binnenkomer. Marco ontving het nieuws en de bijbehorende award tijdens de opnames van de talkshow 'Sterren aan tafel' met Jan Paparazzi en Emilie Sleven.

De geëmotioneerde zanger reageerde opgetogen: "Geweldig! Heel veel dingen kun je verwachten, maar dit verwacht je niet. Ik vind het super fijn."

Nederlandstalige Top 1000
André Hazes' 'Kleine Jongen,' vorig jaar nog op nummer 1, staat nu op de tweede plaats. De volkszanger domineert de lijst met maar liefst 29 vermeldingen. Op nummer 3 vinden we Jannes met 'Zwevend Naar 't Geluk'. De Nederlandstalige Top 1000 is samengesteld door de kijkers en luisteraars van NPO Sterren NL.

Uitzendingen
Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober tussen 06:00 en 19:00 uur kunnen de fans genieten van de Nederlandstalige Top 1000 bij AVROTROS op NPO Sterren NL Radio, NPO 1 Extra, de site nposterren.nl en de gratis Sterren NL-app. Dj’s Marcel de Vries, Corné Klijn, Emilie Sleven en Jan Paparazzi begeleiden de luisteraars door de lijst.

De talkshow "Sterren aan tafel" wordt uitgezonden van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 oktober rond 19:15 uur op NPO 1 Extra. Onder anderen André Hazes, Jannes, Marco Schuitmaker en Samantha Steenwijk schuiven aan om te praten over de grootste Nederlandstalige hits ooit gemaakt. De presentatie is in handen van Emilie Sleven en Jan Paparazzi.

Meer over

engelbewaarder Nederlandstalige Top 1000 NPO Sterren.nl radio

Gerelateerde artikelen