Terug in de tijd met 10’s Top 538

Terug in de tijd met 10’s Top 538

5 oktober 2020 10:14 door de redactie

Het tijdperk van challenges, opkomende muziekstromingen en artiesten: dat waren de 10’s. We deden met z'n allen mee aan de Ice Bucket challenge, zochten naar animaties op straat in Pokémon Go en dansten massaal op Gangnam Style en de Harlem Shake. Op muzikaal gebied veroverden reggaeton en latin de wereld, werd Nederlandse urban en hiphop steeds populairder en kwamen artiesten als Dua Lipa, Ed Sheeran en Maan voor het eerst de hitlijsten binnen. Kortom een historisch tijdperk op muzikaal gebied. Reden voor Radio 538 om samen met luisteraars terug te blikken op dit decennium in de 10’s Top 538. De lijst met de 538 beste hits uit deze muzikale tijd is van 5 tot en met 8 oktober te horen.


Tijdens de 10’s heeft Radio 538 veel muzikale hoogtepunten gekend. Frank Dane ging de diepte in en maakte de allereerste radioshow vanuit een varende onderzeeër. Ook Coen en Sander maakten radiogeschiedenis. Zij gingen juist de hoogte in en presenteerden ‘De Coen en Sander Show’ na jaren van voorbereiding vanuit een varende luchtballon. En het is in de huidige tijd bijna niet voor te stellen, maar Snollebollekes sloot de 10’s af met een plaatselijke aardbeving door 40.000 feestvierders van links naar rechts te laten springen tijdens 538 Koningsdag in Breda.


Wereldster Ed Sheeran domineert de 10's Top 538 met maar liefst twaalf noteringen. Avicii, een muzikale held die doorbrak in de 10's en helaas niet meer onder ons is, volgt met elf noteringen. De hoogst genoteerde Nederlandse act is Kensington, met negen noteringen. De lijst is te vinden op 538.nl. Welke artiesten en hits in de top 10 staan, blijft geheim tot de ontknoping.


De 10’s Top 538, een muzikale samenvatting van de afgelopen 10 jaar in een hitlijst van 538 tracks, is van 5 tot en met 8 oktober te beluisteren op Radio 538. De lijst is die week ook iedere dag terug te luisteren in JUKE.