Hitlijst

'Banana' op 1 in de Zomer Top 538

Aug. 7, 2020, 5:30 p.m.
'Banana' op 1 in de Zomer Top 538

Conkarah en Shaggy's 'Banana' is dé zomerhit van 2020. Het Jamaicaanse nummer staat op #1 in 'De Zomer Top 538', de 538-hitlijst met de grootste zomerhits. De plaat werd eind 2019 al uitgebracht, maar groeide dit jaar in populariteit dankzij TikTok, waar miljoenen mensen van over de hele wereld dansten op de aanstekelijke beat. 'Banana' is wereldwijd niet meer weg te denken van de radio en immens populair onder de luisteraars van 538, die de zomerse hit als ultieme favoriet kozen. 'De Zomer Top 538' is vanaf vanavond 18:00 uur te horen op Radio 538.

Menno de Boer, radio director Radio 538: "Een tros bananen kopen bij de groenteboer is nooit meer hetzelfde: je kan geen banaan meer zien zonder aan dit nummer te denken én meteen te beginnen met dansen. Deze monsterhit werkt aanstekelijk. De Jamaicaanse teksten, de knipoog naar de Banana Boat Song uit de vorige eeuw en de zwoele vibe van Shaggy brengen je in zomerse sferen. Remixer DJ FLe voegde er zijn magische saus aan toe, waardoor de ultieme hitcocktail is ontstaan. Deze blijft de komende jaren zeker populair en nu dus #1!"

Menno de Boer: "De Jamaicaande teksten, de knipoog naar de Banana Boat song uit de vorige eeuw en de zwoele vibe van Shaggy brengen je in zomerse sferen."

Bijna 20 jaar na zijn grootste hits 'Hey Sexy Lady', 'It Wasn't Me' en 'Angel' staat Shaggy nu op één met 'Banana', een track die hij met zijn Jamaicaanse landgenoot Conkarah opnam. Eerder dook Radio 538 al in de lyrics van de zomerse plaat. Het nummer gaat namelijk niet écht over bananen. Waar het wel over gaat? Dat lees je hier.

Vanaf vrijdagavond 7 augustus om 18:00 uur staat Radio 538 vier dagen lang in het teken van de grootste en heetste zomerhits. 'De Zomer Top 538' is samengesteld door de luisteraars van 538 die konden stemmen op hun zomerse favorieten. De ontknoping is dinsdag 11 augustus om 18:00 uur.

Meer over

zomer hitnoteringen zomer top 538 Radio 538

Gerelateerde artikelen