Radio 10 Hitlijst NL

Sweet Caroline van Neil Diamond verkozen tot ultieme guilty pleasure op Radio 10

Jan. 19, 2024, 9:05 a.m.
Radio 10 - Guilty Pleasure Maand

Radio 10 doorbreekt het taboe van schaamte rondom guilty pleasures en introduceert voor het eerst de Guilty Pleasure Maand in januari. Ter gelegenheid hiervan presenteert de zender de Guilty Pleasure Top 1000, een speciale lijst samengesteld met de favoriete guilty pleasures van luisteraars. De lijst, met hits van artiesten als ABBA, Spice Girls, Anita Meyer en André Hazes, start op vrijdag 19 januari om 12 uur en duurt tot en met vrijdag 26 januari.

Wat maakt een guilty pleasure?

Een guilty pleasure wordt gedefinieerd als iets waar men stiekem plezier aan beleeft, hoewel men weet dat het eigenlijk niet sociaal aanvaard is. In plaats van de nadruk te leggen op schaamte, moedigt Radio 10 luisteraars aan om volop te genieten van hun guilty pleasures tijdens deze maand. Het radiostation spoort aan om het volume nog wat hoger te zetten en luidkeels mee te zingen.

Sweet Caroline de absolute nummer 1

Neil Diamond's "Sweet Caroline" staat bovenaan de Guilty Pleasure Top 1000, volgens Radio 10 dj Jeroen Nieuwenhuize is dat niet onterecht. “Typisch zo'n guilty pleasure die je niet alleen meelalt in de kroeg, maar ook gewoon tijdens je werk of in de auto. Er staan heel wat parels in de lijst, maar 'Sweet Caroline’ is met recht een diamant én een van de meest aangevraagde hits bij Radio 10.”

De Top 10 van de Guilty Pleasure Top 1000 ziet er als volgt uit:

  1. NEIL DIAMOND - SWEET CAROLINE
  2. SPICE GIRLS - WANNABE
  3. RICK ASTLEY - NEVER GONNA GIVE YOU UP
  4. ABBA - DANCING QUEEN
  5. HELENE FISCHER - ATEMLOS DURCH DIE NACHT
  6. ANDRE HAZES - 'N BEETJE VERLIEFD
  7. BEATLES - HEY JUDE
  8. DJ PAUL ELSTAK - RAINBOW IN THE SKY
  9. JACKSONS - BLAME IT ON THE BOOGIE
  10. WHAM - WAKE ME UP BEFORE YOU GO GO

Voor liefhebbers van deze muzikale guilty pleasures biedt Radio 10 de mogelijkheid om te luisteren en mee te zingen, zowel op de radio als via radio10.nl.

Meer over

Radio 10 guilty pleasure top 1000

Gerelateerde artikelen