Radio 10 Hitlijst NL

1000 genante genoegens in guilty pleasure maand op Radio 10

Jan. 6, 2024, 9:37 a.m.
Radio 10 - 2023

In januari 2024 gooit Radio 10 alle muzikale schroom van zich af en omarmt het de schaamteloze geneugten van de muziekwereld met hun guilty pleasure maand. Als klap op de vuurpijl worden alle guilty pleasures van 19 tot en met 26 januari in één lange lijst gezet met de Guilty Pleasure Top 1000.

Het mysterie van guilty pleasures

Guilty pleasures zijn die nummers waar je stiekem van geniet, zelfs als je vrienden het niet helemaal begrijpen. Radio 10 nodigt luisteraars uit om hun favoriete guilty pleasures te delen via de website. De Guilty Pleasure Top 1000 wordt samengesteld op basis van deze suggesties, waardoor het een echte weerspiegeling wordt van de muzikale geheimpjes van Nederland.

Een reis naar de zon

Naast het delen van je favoriete nummers, is er nog een reden om deel te nemen aan deze muzikale ontboezemingen. Luisteraars maken namelijk kans op een reis voor twee personen naar de zon. Een perfecte beloning voor het openlijk omarmen van je muzikale schuldgeheimen.

Internationale en Nederlandse pareltjes

De Guilty Pleasure Top 1000 omvat een mix van internationale hits en Nederlandstalige knallers. Denk aan wereldwijde fenomenen zoals "Wake Me Up Before You Go-Go" van Wham! en "Never Gonna Give You Up" van Rick Astley. Aan Nederlandse zijde zijn nummers als "Bloed, Zweet en Tranen" van André Hazes en "Why Tell Me Why" van Anita Meyer onmisbare guilty pleasures.

Een terugblik op de guilty pleasure geschiedenis

Het is niet de eerste keer dat Radio 10 de luisteraars trakteert op een lijst vol muzikale zondes. In 2015 en 2016 werd de lijst al uitgezonden als de Guilty Pleasure Top 110. De top 10 van 2016 zag er als volgt uit:

  1. Village People - Y.M.C.A.
  2. Rick Astley - Never Gonna Give You Up
  3. O-Zone - Dragostea Din Tei
  4. ABBA - Dancing Queen
  5. DJ Paul Elstak - Rainbow In The Sky
  6. Boney M. - Rivers of Babylon
  7. Europe - The Final Countdown
  8. Yolanda Be Cool - We No Speak Americano
  9. Kaoma - Lambada
  10. Maywood - Rio

Stemmen voor de Guilty Pleasure Top 1000 kan via de website van Radio 10.

Meer over

guilty pleasure Radio 10

Gerelateerde artikelen