Hitlijst

Studio Brussel-luisteraars kiezen beste 100 van Eigen Kweek

Feb. 20, 2015, 6 p.m.
Studio Brussel-luisteraars kiezen beste 100 van Eigen Kweek

Mia van Gorky is het beste Belgische nummer, gevolgd door Suds & Soda van dEUS en My Heroics, Part One van Absynthe Minded. Dat vinden de luisteraars van Studio Brussel, die de voorbije week hun 100 van Eigen Kweek samenstelden. De lijst werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel en is het orgelpunt van De week van Eigen Kweek, een week waarin de radiozender alleen maar Belgische muziek draaide.

Mia staat voor het eerst helemaal bovenaan de 100 van Eigen Kweek. Het nummer van Gorky, de band van de eind november overleden Luc De Vos, stond vorig jaar nog op de twaalfde plaats. Suds & Soda van dEUS, vorig jaar op één, moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. De heren van Absynthe Minded, die eerder deze week hun split aankondigden, eindigen net als vorig jaar op de derde plaats met My Heroics, Part One.

Hoogste nieuwkomer in de lijst is Strange Entity van Oscar & The Wolf. Het nummer komt meteen binnen op de vijfde plaats.

dEUS mag dan wel niet langer op de eerste plaats prijken, de groep van Tom Barman is wel de populairste Belgische band met zes nummers in de 100 van Eigen Kweek: Suds & Soda (2), Instant Street (7), Nothing Really Ends (14), Roses (37), Hotellounge (40) en The Architect (89). Ook Stromae doet het goed met vier nummers in de top honderd, waarvan twee nieuwkomers.

Dit is de volledige top tien:

01 Gorky – Mia02 dEUS- Suds & Soda03 Absynthe Minded – My Heroics, Part One04 Daan – Housewife05 Oscar & The Wolf – Strange Entity06 Red Zebra – Can’t Live In A Living Room07 dEUS – Instant Street08 Goose – Synrise09 2 Belgen – Lena10 Channel Zero – Help

Website: www.stubru.be

Meer over

Studio Brussel 100 van eigen kweek hitnoteringen

Gerelateerde artikelen