Hitlijst

Mia van Gorky op 1 in de 100 van Eigen Kweek

Feb. 12, 2016, 6 p.m.
Mia van Gorky op 1 in de 100 van Eigen Kweek

De luisteraars van Studio Brussel hebben Mia van Gorky voor het tweede jaar op rij gekroond tot het beste Belgische nummer. Op de tweede plaats staat Instant Street van dEUS. My Heroics, Part One van Absynthe Minded vervolledigt het podium.

De voorbije week stemden de luisteraars van Studio Brussel voor hun 100 van Eigen Kweek. De lijst met de honderd beste Belgische nummers werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel en was het orgelpunt van De week van Eigen Kweek, een week waarin de radiozender alleen maar Belgische muziek draaide.

Mia staat net als vorig jaar helemaal bovenaan de 100 van Eigen Kweek. Instant Street van dEUS stond in 2015 nog op de zevende plaats maar verovert dit jaar de tweede plaats. My Heroics, Part One eindigt op de derde plaats.

Hoogste nieuwkomer in de lijst is Bunker van Balthazar. Het nummer komt meteen binnen op de achtste plaats.

dEUS is met zeven nummers in de lijst veruit de populairste Belgische band. Naast Instant Street (2) staan ook Suds & Soda (5), Nothing Really Ends (17), Roses (25), Hotellounge (50), Little Arithmetics (70) en The Architect (99) in de lijst. Ook Triggerfinger doet het goed met vier nummers in de top honderd.

Dit is de volledige top tien:

  1. Mia – Gorky
  2. Instant Street – dEUS
  3. My Heroics, Part One – Absynthe Minded
  4. Champagne – Millionaire
  5. Suds & Soda – dEUS
  6. Housewife – Daan
  7. Can’t Live In A Living Room – Red Zebra
  8. Bunker – Balthazar
  9. Synrise – Goose
  10. Strange Entity – Oscar & The Wolf

Miava op 100 als eerbetoon aan overleden drummer

De jonge Belgische metalband Miava staat met Every Heart Is A Beating Piece Of Shit op plaats 100 in de lijst. Vorig weekend kwam Jelle Tommelyn, de 24-jarige drummer van de band, om het leven bij een tragisch verkeersongeval. Dat was niet alleen een enorme klap voor de vrienden, familie en bandleden van Jelle. Ook de luisteraars van Studio Brussel leefden mee met het verhaal. ZIj stemden de afgelopen week dan ook massaal voor Miava. Als eerbetoon aan Jelle staat Miava op de honderdste plaats.

Website: stubru.be

Meer over

Studio Brussel 100 van eigen kweek hitnoteringen

Gerelateerde artikelen