Hitlijst

Stemmen ‘Week van de Jaren Zeventig’ op NPO Radio 5 gestart

May 9, 2016, 7:39 a.m.
Stemmen ‘Week van de Jaren Zeventig’ op NPO Radio 5 gestart

Luisteraars van NPO Radio 5 kunnen vanaf maandag 9 mei 07:00 uur tot donderdag 20 mei 12:00 uur stemmen op hun favoriete nummers uit de jaren zeventig. Van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 mei draait NPO Radio 5 de hele week muziek uit de jaren zeventig en blikken de presentatoren terug op het onvergetelijke decennium. Op vrijdag 27 mei is van 7.00 uur tot 20.00 uur de Top 200 van de jaren zeventig te horen. Voor het eerst wordt de ‘Week van de Jaren Zeventig’ afgesloten met een spectaculair ‘Feest van de Jaren Zeventig’ in Naarden.

De Week van de Jaren zeventig

De jaren zeventig waren roerige tijden met het Watergateschandaal, de Lockheed-affaire, de verloren WK-finales, Apollo 13 en de treinkaping bij De Punt. Op het gebied van muziek waren de jaren zeventig hét decennium van ABBA, de opkomst van punkmuziek en schreef Bob Marley zijn bekende nummer Get up, Stand up. Tijdens de ‘Week van de Jaren Zeventig’ wordt de hele week muziek uit de jaren zeventig gedraaid en gaan de presentatoren in gesprek met luisteraars die speciale herinneringen hebben aan de roerige jaren.

Het Feest van de jaren zeventig

De ‘Week van de Jaren Zeventig’ wordt voor het eerst afgesloten met het ‘Feest van de Jaren Zeventig’ in Naarderbos in Naarden. Op 27 mei vanaf 20.00 uur draaien onder andere NPO Radio 5 presentatoren Jan Rietman en Tom Herlaar de lekkerste disco uit de jaren zeventig. Luisteraars maken kans op kaarten door vanaf 9 mei te stemmen op de Top 200. Ook in de week van 14 tot en met 20 mei zijn er kaarten te winnen via NPO Radio 5.

Top 200 van de jaren zeventig

Luisteraars kunnen vanaf 9 mei 7.00 uur tot donderdag 20 mei 12.00 uur stemmen op de Top 200 van de jaren zeventig. Met klassiekers als Hotel California, Wuthering heights van Kate Bush, Lola van Kinks en Abba’s Dancing Queen gaat de zender terug naar het decennium. Via nporadio5.nlkunnen luisteraars hun stem op hun favoriete platen uitbrengen.

Meer over

hitnoteringen

Gerelateerde artikelen