Hitlijst

Muzikale herinneringen jaren 60, 70 en 80 in tv-uitzending NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Nov. 4, 2020, 3:36 p.m.
Muzikale herinneringen jaren 60, 70 en 80 in tv-uitzending NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Voor iedereen die wil genieten van zijn of haar favoriete gouwe ouwe nummers presenteren Manuëla Kemp en Henkjan Smits vanaf maandag 23 november opnieuw een week lang het televisieprogramma NPO Radio 5 Evergreen Top 1000. Abba, Amy Winehouse, Adèle, Boudewijn de Groot, Eagles, Joe Cocker en The Beatles. Alle grote sterren komen ook dit jaar voorbij in de NPO 5 Evergreen Top 1000. Vanuit Studio 5 in Hilversum vertellen zij de verhalen áchter de bekende hits uit de lijst en laten Manuëla en Henkjan de mooiste videoclips zien. De NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 is elke werkdag te zien om 15.40 uur op NPO1 bij Omroep MAX.

Manuëla Kemp: "Het is elk jaar weer spannend en ontzettend leuk om de ‘Evergreens’ te presenteren! Zowel op radio als op televisie proberen we er toch het feestje van het jaar van te maken. De reacties van luisteraars zijn verrassend en ook hartverwarmend. We kijken er met z’n allen naar uit. Het gaat het hele jaar door natuurlijk om de luisteraar, maar bij deze Top 1000 hebben we zelf ook even niks meer te zeggen en dat is best verfrissend. Wat betreft mijn eigen favoriet: ik vind ‘New Kid In Town’ van de Eagles veel mooier dan ‘Hotel California’ Ik zou graag een inhaalslagje willen maken met dit prachtige nummer.‘"

Henkjan Smits: "Mijn favoriet is ’Tears in the morning’ van The Beach Boys met dat geweldige piano-uitro en die verdrietige tekst, over een zwangere vrouw die naar Europa vertrekt en de man in vertwijfeling achterlaat: komt ze ooit terug? Elke ochtend wordt hij wakker met tranen in zijn ogen, realiserend dat de toekomst die hij voor ogen had, nu geen realiteit wordt. Daar kan ik me zo in verplaatsen terwijl ik het, gelukkig, zelf nooit heb mee gemaakt.’"

De stembus voor de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5 is nog tot vrijdag 6 november 18:00 uur geopend via www.nporadio5.nl. Daar kan iedereen stemmen op de lekkerste evergreens uit de jaren 60, 70, 80 en recentere klassiekers. De lijst wordt volledig samengesteld door de luisteraars van de zender.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000: Maandag 23 t/m vrijdag 27 november 2020 om 15:40 uur op NPO 1, presentatie: Manuëla Kemp en Henkjan Smits.

Meer over

hitnoteringen NPO Radio 5 evergreen top 1000

Gerelateerde artikelen