Hitlijst

(Sittin’ on) The dock of the bay van Otis Redding op 1 in De Zwarte Lijst

Dec. 10, 2015, 2:45 p.m.
(Sittin’ on) The dock of the bay van Otis Redding op 1 in De Zwarte Lijst

Extra editie De Zwarte Lijst morgen van start op NPO Radio 6(Sittin’ on) The dock of the bay van Otis Redding is door de NPO Radio 6 luisteraars verkozen tot hun favoriete soul & jazznummer. Vanaf morgen tot en met 18 december is op NPO Radio 6 nog een keer de allerbeste ‘music of black origin’ te horen tijdens een extra editie van De Zwarte Lijst. De hoogste Nederlandse notering is Kyteman met Sorry op nummer 8.

Hofleveranciers

Acht dagen lang is de beste soul, jazz, disco, latin en funk te horen op NPO Radio 6. Vrijdag 11 december om 7.00 uur trapt De Zwarte Lijst af met Love the one you’re with van de Isley Brothers. Hofleverancier van de lijst met 34 nummers is Stevie Wonder. Ook nummers van Marvin Gaye (27), Michael Jackson (23) en Prince (23) komen regelmatig voorbij. Sabrina Starke en Wouter Hamel zijn de Nederlandse hofleveranciers met beide 11 songs in De Zwarte Lijst. In totaal staan er 160 Nederlandse platen in de lijst.

De Zwarte Lijst Afterparty

Na het draaien van de nummer 1 op 18 december om 19.00 uur sluit NPO Radio 6 De Zwarte Lijst af met een dampende afterparty in Hotel Arena in Amsterdam. Op de afterparty draaien NPO Radio 6-dj’s Vincent Gerhardt, Jaap Brienen, Corné Klijn en Eric van Holland de lekkerste platen uit De Zwarte Lijst. Luisteraars kunnen kaarten winnen voor de afterparty. Voor meer informatie: www.nporadio6.nl.

De top10van De Zwarte Lijst

  1. Otis Redding – (Sittin’ on) The dock of the bay
  2. Marvin Gaye – What’s going on
  3. Amy Winehouse – Back to black
  4. Temptations – Papa was a rollin’ stone
  5. Bill Withers – Ain’t no sunshine
  6. Stevie Wonder – Superstition
  7. Dave Brubeck – Take five
  8. Kyteman – Sorry
  9. Curtis Mayfield – Move on up
  10. Sam Cooke A change is gonna come

NPO Radio 6 wordt NPO Soul & Jazz

Zoals het er nu naar uitziet gaat NPO Radio 6 in 2016 verder als NPO Soul & Jazz. Zonder dagprogramma’s, maar met dezelfde soul en jazzmuziek gedurende de dag en elke avond een live-programma. Talenten in de soul- en jazzscene blijven een podium houden bij de publieke omroep. NPO Soul & Jazz is op dezelfde frequenties als het huidige Radio 6 te beluisteren via DAB+, de kabel, online en via de app. De Zwarte Lijst is in 2016 van 18 tot en met 25 maart op NPO Soul & Jazz te horen.

Meer over

hitnoteringen

Gerelateerde artikelen