Hitlijst

Selah Sue opent jubileumreeks van Belpop

Oct. 5, 2020, 2:55 p.m.
Selah Sue opent jubileumreeks van Belpop

In 2008 pakte Canvas uit met de allereerste editie van Belpop. De onvolprezen reeks muziekdocumentaires is ondertussen aan haar tiende seizoen toe en staat nog altijd synoniem voor de boeiendste verhalen van de beste muzikanten van eigen bodem. De tiende reeks bevat vier nieuwe portretten en een feestelijk tweeluik over wonderlijke Belpop-wereldhits.

  • Nog voor de release van haar debuutalbum slaagde Selah Sue erin een internationale carrière uit te bouwen. Maar onzekerheid en depressie doorkruisen geregeld haar succesparcours. Naar aanleiding van de jubileumreeks organiseert Canvas een 'Belpop Live' met Selah Sue.
  • K’s Choice schreef één van de grootste internationale succesverhalen uit de Belpop. Heel letterlijk zelfs, want de groep van Sarah en Gert Bettens deed het in het buitenland altijd beter dan bij ons.
  • Met monsterhits als I‘m into folk en Gimme love groeiden The Radios begin jaren '90 tot hun eigen verbazing uit tot een internationaal popfenomeen. Maar de band torste ook een zwaar geheim.
  • Gabriel Rios is half Belg half Puertoricaan, maar vooral een volbloed singer-songwriter die met zijn latin sound een warme wind door de Belpop blaast.
  • En tot slot brengt Belpop in zijn jubileumjaar ook een feestelijke dubbelaflevering over de fijnste curiosa onder de Belgische wereldhits.

Ook in dit tiende seizoen verandert er niets aan de formule van de reeks. Artiesten vertellen openhartig over hun prilste inspiraties, de eerste schuchtere optredens, de zoektocht naar een artistieke identiteit, het geploeter voor de erkenning, de gelukzalige roes van de doorbraak, de kater van het succes, het tot stand komen van bekende nummers, de strapatsen on tour, de buitenlandse zege of mislukking, de pijnlijke split of de eeuwige camaraderie.

Interviews met de hoofdfiguren worden afgewisseld met bijdragen van (ex-) bandleden, familieleden, producers, collega-muzikanten, managers, muziekkenners, journalisten en andere kroongetuigen. Het verhaal wordt verteld door de vertrouwde stem van Luc Janssen en rijkelijk geïllustreerd met (vaak nooit eerder getoonde) archiefbeelden.

Belpop 10: vanaf maandag 19 oktober om 21.20 u. op Canvas en via VRT NU

Meer over

canvas belpop hitnoteringen

Gerelateerde artikelen