VRT Radio 1 Hitlijst BE

Ontdek het muzikale erfgoed van België met de Belpop 100 op Radio 1

26 januari 2024 08:00
VRT Radio1 Belpop 2023

Zaterdag 27 januari staat helemaal in het teken van de Belpop 100 op VRT Radio 1 als onderdeel van de week van de Belgische muziek. Dit jaar vindt de uitzending plaats vanuit kunstencentrum KAAP in Oostende, waar Ayco Duyster en Floris Daelemans je meenemen op een muzikale reis door de beste Belgische nummers. De teller begint bij 100 en eindigt bij de ultieme nummer 1. Je bent van harte welkom tussen 9 en 18 uur om de uitzending live bij te wonen, of je kunt gewoon thuis luisteren via de VRT MAX-app.

De Belpop 100 is een jaarlijks terugkerende traditie op VRT Radio 1, waarbij luisteraars hun stem kunnen laten horen en bepalen welk nummer het beste Belgische nummer is. Ayco Duyster en Floris Daelemans presenteren de hitlijst. Dit jaar hebben ze gekozen voor kunstencentrum KAAP in Oostende als locatie, een stad die onlosmakelijk verbonden is met de iconische Arno. De keuze voor deze locatie is dan ook niet toevallig, want wie is er nu meer Belpop dan Arno?

De top5 van 2023

Laten we teruggaan naar de top 5 van vorig jaar, de Belpop 100 van 2023. Op de eerste plaats prijkte Arno met het nummer 'Les yeux de ma mère', gevolgd door Kommil Foo met 'Ruimtevaarder' op de tweede plaats. Het Zesde Metaal bracht 'Ploegsteert' naar de derde positie, terwijl Kris De Bruyne met 'Amsterdam' de vierde plek veroverde. De top 5 werd afgesloten met Stromae en zijn hit 'L’enfer' op de vijfde plaats.

Of Arno opnieuw de koppositie zal innemen of dat er een verrassende nieuwkomer naar voren zal komen, ontdek je op zaterdag 27 januari. Mis het niet en geniet van de beste Belgische muziek tijdens de Belpop 100 op VRT Radio 1!

Meer over

belpop VRT Radio 1

Gerelateerde artikelen