Hitlijst

Opvallende verschuivingen in Top 4000

Nov. 30, 2015, 9:03 a.m.
Opvallende verschuivingen in Top 4000

De elfde editie van de Top 4000 is vanochtend om 07:00 uur gestart op Radio 10. In de hitlijst die tot en met 24 december te horen is op de radiozender hebben een aantal opvallende verschuivingen plaatsgevonden.

Na het verwerken van de stemlijsten van tienduizenden luisteraars is te zien dat Nederland een aantal interessante wijzigingen doorvoert in de hitlijst met de grootste hits aller tijden. Ook zijn er veel bijzondere stemmen binnengekomen.

Nieuwe binnenkomers

Adele met ‘Hello’ dendert de lijst binnen en komt met de succesvolle eerste single van haar nieuwe album terecht op nummer 196. Superster Taylor Swift komt voor het eerst de lijst binnen op plek 853 met ´Shake It Off´. Ook ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson ft. Bruno Mars doet het goed en verovert plaats 169. Een andere binnenkomer is Claudia de Breij met haar ´Mag Ik Dan Bij Jou´ op nummer 746.

Stijgers

De klassieker ‘Imagine’ van John Lennon is de meest opvallende stijger in de Top 4000. Het liedje staat dit jaar op nummer 4 en vorig jaar nog op 57. Imagine heeft nu de hoogste notering ooit en dat heeft vermoedelijk te maken met de aanslagen in Parijs. Op de dag na de terreuraanslagen werd Imagine door een pianist gespeeld op een piano bij theater Bataclan. Dat de aanslagen invloed hebben gehad op de lijst blijkt ook uit het liedje ‘What The World Needs Now’ van Tom Clay dat nieuw binnenkomt in de lijst op nummer 2212.

Een andere stijger is Billy Joel met ´Piano Man´. Het nummer krijgt dit jaar opvallend meer stemmen dan voorgaande jaren en stijgt van plaats 218 naar plek 30. Neerlands trots Armin van Buuren klimt met ‘This Is What It Feels Like’ van plek 3777 naar nummer 1299. ‘Home’ van Dotan maakt een spectaculaire stijging van nummer 1259 naar plaats 42. Avicii stijgt ook in populariteit en bemachtigt dit jaar een plek op nummer 13 terwijl de dj vorig jaar nog op plaats 137 te vinden was.

Vanaf vandaag is voor het elfde jaar de hele maand december de Top 4000 te horen op Radio 10. De lijst is te vinden op de website van Radio 10, de top 10 wordt op 23 december bekendgemaakt.

Website: radio10.nl

Meer over

hitnoteringen

Gerelateerde artikelen