NPO Radio 5 Hitlijst NL

NPO Radio 5 gaat terug naar de seventies met de Evergreen Toplijst van de jaren 70

Sept. 12, 2023, 10:13 a.m.
NPO Radio 5 Toplijst van de jaren 70

Van zaterdag 16 tot en met vrijdag 22 september brengt NPO Radio 5 een ode aan de betoverende muziek van de jaren 70 tijdens 'De Week van de Jaren 70.' Gedurende zeven dagen zullen de dj's een scala aan tijdloze klassiekers uit dit decennium ten gehore brengen, van iconen als Eagles en Kate Bush tot legendarische namen als The Carpenters, Fleetwood Mac, ABBA en The Cats.

Jan Rietman trapt 'De Week van de Jaren 70' af op zaterdag 16 september om 06:00 uur. De hele week lang zullen de dj's hun persoonlijke favorieten uit de jaren 70 draaien. Een bijzonder aspect van deze muzikale reis is de aandacht voor de vaak vergeten B-kanten van hits, die juweeltjes van nummers kunnen bevatten die ten onrechte in de schaduw zijn gebleven. Daarnaast wordt er tijdens deze week ook stilgestaan bij kenmerkende elementen uit de jaren 70, van trends in wonen en mode tot belangrijke nieuwsgebeurtenissen.

Luisteraars kunnen deelnemen aan "Het Stemmenspel" tijdens 'De Week van de Jaren 70.' In elk programma zijn er drie bekende stemmen uit het verleden te horen, waarbij de uitdaging luidt: "Wie zei dit?"

Evergreen Toplijst van de Jaren 70

De hoogtepunt van de week is ongetwijfeld de 'Evergreen Toplijst van de Jaren 70,' samengesteld door de luisteraars zelf. Deze bijzondere lijst zal te beluisteren zijn op vrijdag 22 september van 06:00 tot 20:00 uur. Stemmen voor je favoriete nummers kan van zaterdag 16 september 08:00 uur tot en met woensdag 20 september 12.00 uur via nporadio5.nl.

NPO Radio 5 is dé zender voor liefhebbers van muziek uit de jaren 60, 70 en 80, en is toegankelijk via verschillende platforms, waaronder kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+). Kortom, 'De Week van de Jaren 70' op NPO Radio 5 is een niet te missen reis terug in de tijd naar de muzikale hoogtepunten van dit iconische decennium.

Meer over

NPO Radio 5 evergreen toplijst van de jaren 70

Gerelateerde artikelen