Omroep Brabant Hitlijst NL

Guus Meeuwis' Brabant voert de Brabantse Top 100 aan op Omroep Brabant

May 9, 2024, 6:52 a.m.
Omroep Brabant De Brabantse 100

Guus Meeuwis blijft onverslagen als de nummer één in de jaarlijkse Brabantse Top 100 van Omroep Brabant. Zijn lied 'Brabant' is opnieuw verkozen tot de beste Brabantse hit.

Deze hitlijst wordt dit jaar voor de vierde keer uitgezonden op Omroep Brabant radio, met alle nummers afkomstig uit onze prachtige provincie. Opnieuw zijn er flink wat verschuivingen te zien. In de top tien staat niemand meer op dezelfde positie als vorig jaar, behalve Guus.

Zanger Gerard van Maasakkers heeft dit jaar het zilver én het brons binnengehaald. Hierdoor zakt Jan Biggel naar de vierde plek in de lijst.

Hoogste Nieuwkomers: Sam en Merijn
De hoogste nieuwe binnenkomers zijn dit jaar de zingende broers Sam en Merijn uit Geertruidenberg. Hun nummer 'Proost op het leven' was vorig jaar te horen tijdens het Regio Songfestival en debuteert dit jaar op de 38e plaats. Ook DJ La Fuente uit Eindhoven komt nieuw binnen met zijn hit 'I Want You'.

De traditionele uitzending van de Brabantse Top 100 vindt plaats op Hemelvaartsdag, waarbij de uitzending om acht uur 's ochtends begint. Gedurende tien uur worden alle nummers afgespeeld, met de nummer één als eindbestemming. Wil je de lijst alvast bekijken? Klik dan hier.

Dit is de top 10

  1. Guus Meeuwis - Brabant
  2. Gerard van Maasakkers en vrienden - Hee gaode mee
  3. Gerard van Maasakkers - Hier heur ik thuis
  4. Jan Biggel - Ons moeder zeej nog
  5. Rene Schuurmans - Bij ons in Brabant
  6. John de Bever - Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
  7. Wim Sonneveld - Het dorp
  8. Rene Schuurmans - Laat de zon in je hart
  9. Django Wagner - Kali
  10. Gerard van Maasakkers & JW Roy - As ge ooit

Meer over

Omroep Brabant De Brabantse Top 100

Gerelateerde artikelen