Een stortvloed aan hitlijsten: Nederlandse en Vlaamse radio trakteren op muzikale feestweek

Oct. 9, 2023, 8 a.m.
Foto: Eric Nopanen

Deze week worden muziekliefhebbers verwend met een overvloed aan hitlijsten op Nederlandse en Vlaamse radiostations. Van de onvergetelijke deuntjes uit de jaren '80 tot klassieke meesterwerken en opzwepende '90s hits, de keuze is reuze. Het muzikale spoorboekje voor deze week ziet er als volgt uit.

Joe's 80s Top 800

Het Nederlandse radiostation Joe heeft de aftrap gegeven voor hun '80s Top 800', waarin luisteraars worden meegenomen op een reis naar het tijdperk van neonkleurige kleding en iconische hits uit de jaren '80. Deze lijst belooft een aaneenschakeling van klassiekers die je ongetwijfeld zult herkennen. De ontknoping van deze lijst staat gepland voor vrijdag de 13e oktober.

NPO Klassiek's Klassieke Top 400

Voor de liefhebbers van klassieke muziek is er de 'Klassieke Top 400' van NPO Klassiek. Dit evenement neemt je mee op een reis door de meesterwerken van de klassieke muziekgeschiedenis. Luisteraars kunnen zich onderdompelen in de prachtige composities van de grootste componisten aller tijden. Ook hier is de climax gepland op vrijdag 13 oktober. De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach staat dit jaar wederom op de eerste plaats in de Klassieke Top 400

NPO Radio 2's Top 90's

Voor degenen die de '90s' als hun gouden tijdperk beschouwen, heeft NPO Radio 2 de 'Top 90's' opgestart. Een overvloed aan onvergetelijke nummers uit dit decennium zal je meenemen op een reis terug naar de tijd van trainingspakken en discmans. Ook deze lijst zal zijn hoogtepunt bereiken op vrijdag de 13e oktober.

Slam's Dance Top 1000

Voor de dansliefhebbers is er de 'Dance Top 1000' op Slam, die vorige week al van start is gegaan. Deze lijst duikt diep in de wereld van elektronische dansmuziek en presenteert de meest opzwepende en iconische tracks die de dance scene heeft voortgebracht. Een must voor iedereen die graag de nacht op de dansvloer doorbrengt.

Vlaamse Radiostations: Willy 1000 en Joe's Top 2000

In Vlaanderen worden luisteraars eveneens getrakteerd op een muzikaal spektakel. Het rockstation Willy is afgelopen vrijdag begonnen met de "Willy 1000", die doorgaat tot en met 13 oktober. Deze lijst belooft een eerbetoon te zijn aan de beste rockmuziek ooit gemaakt.

Vandaag begint de Vlaamse zender Joe met de "Top 2000," die luisteraars meeneemt op een reis door muziekgenres en decennia, en nog te beluisteren is tot en met 20 oktober.

Kortom, oktober 2023 is een maand vol muzikale variatie en nostalgie, waarbij Nederlandse en Vlaamse radiostations de luisteraars trakteren op een breed scala aan hitlijsten. Of je nu terugverlangt naar een specifiek decennium, van klassieke composities houdt of gewoonweg van goede muziek geniet, deze hitlijsten bieden een muzikale reis door de tijd.

Foto: Eric Nopanen via Unsplash

Meer over

klassiek 80s 90s dance

Gerelateerde artikelen