Hitlijst

‘De Vlieger’ populairste lied van André Hazes

Sept. 19, 2014, 8:09 p.m.
‘De Vlieger’ populairste lied van André Hazes

Vandaag hebben de muziekzenders TV Oranje en RADIONL de definitieve lijst bekendgemaakt van de ‘André Hazes Top 30’. In de aanloop naar de tiende sterfdag van de grote volkszanger mochten de kijkers en luisteraars een stem uitbrengen op een lijst met bijna 300 liedjes van André Hazes. In totaal werden de afgelopen weken via internet meer dan 20.000 stemmen uitgebracht. Het populairste Hazes-nummer bleek ‘De vlieger’, gevolgd door ‘Bloed, zweet & tranen’, ‘Zij gelooft in mij’, ‘Kleine jongen’ en ‘Geef mij je angst’.

Dinsdag 23 september aanstaande is het exact tien jaar geleden dat André Hazes overleed. TV Oranje staat hier uitgebreid bij stil. De hele dag zijn Showflitsen te zien waarin bekende Nederlandse artiesten herinneringen ophalen aan André Hazes en vertellen wat hij voor hen heeft betekend. Ook worden natuurlijk veel clips van André uitgezonden, met als hoogtepunt de uitzending van de volledige ‘André Hazes Top 30’ van 20:00 tot 21:00 uur.

RADIONL organiseert van 22 t/m 26 september een speciale ‘André Hazes Week’. Naast de ‘André Hazes Top 30’, die RADIONL uit zal zenden op maandag 22 september, zal iedere dag in ieder programma een kort fragmentje te horen zijn van een Hazes-nummer. De luisteraar mag raden om welke plaat het gaat. De dagwinnaar wint de 5-cd box ‘Hazes 100′ en is tevens genomineerd voor de weekprijs: de 27-cd box ‘Eenzaam zonder jou’. De winnaar daarvan zal bekend worden gemaakt in de uitzending van de Oranje Top 30 op vrijdag 26 september tussen 15:00 en 18:00 uur.

Websites: www.tvoranje.nl en www.radionl.fm.

Meer over

hitnoteringen

Gerelateerde artikelen