NH Radio Hitlijst NL

Van Dik Hout's 'Stil In Mij' de nummer één in de 'Top 100 van Noord-Holland'

May 8, 2024, 2:19 p.m.
De Top 100 van Noord-Holland

Het tijdloze nummer 'Stil In Mij' van Van Dik Hout heeft dit jaar de toppositie veroverd in de Top 100 van Noord-Holland, waarmee het de titel overneemt van 'Prut An Me Leerze' van het West-Friese Oôs Joôs. De volledige Top 100 wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag, 9 mei, tussen 09:00 en 18:00 uur op de regionale radiozender NH.

De jaarlijkse hitlijst, samengesteld door NH, zal worden gepresenteerd door Nicolas Ruis, Patricia Nagelkerke en Nick Velderman, die samen de beste honderd Noord-Hollandse liedjes aan het publiek zullen presenteren.

'Stil In Mij', een iconisch nummer dat dit jaar zijn dertigjarig bestaan viert, betekende in 1994 de grote doorbraak voor Van Dik Hout. Om deze mijlpaal te vieren, kondigde de band eerder deze week zelfs een clubtour door het land aan, met het eerste optreden gepland in AFAS Live in Amsterdam volgende week.

Martin Buitenhuis, de frontman van Van Dik Hout, is verheugd dat het nummer zo hoog eindigde in de NH Radio Top 100. Fantastisch om na dertig jaar eindelijk op nummer 1 te staan in de NH Radio Top 100! Hoe ouder ik word, hoe groter de Victorie. Ongelofelijk", aldus de zanger.

Naast bekende klassiekers uit de rijke muziekgeschiedenis van Noord-Holland, zijn er ook enkele nieuwe binnenkomers in de lijst. Douwe Bob's hit 'This World Is Our Home' heeft een prominente plaats weten te veroveren, evenals Claude met 'Ladada (Mon Dernier Mot).

De Top 100 van Noord-Holland wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag van 09:00 tot 18:00 uur. Mis het niet, want naast de fantastische muziek zullen ook enkele makers van deze nummers aan het woord komen.

Meer over

NH Radio Top 100 van Noord-Holland

Gerelateerde artikelen