Tussen Kerst en Oud en Nieuw gaat Extra Gold terug naar de jaren '70 met de Luxembourg Top 500

Dec. 18, 2021, 3:02 p.m.
Tussen Kerst en Oud en Nieuw gaat Extra Gold terug naar de jaren '70 met de Luxembourg Top 500

Al ruim 10 jaar presenteert Extra Gold aan het eind van het jaar een bijzondere lijst om het bijna afgelopen jaar uit te luiden. Het liefst een lijst waarin zowel plek is voor EXTRA en voor heel veel GOLD. Ook dit jaar is dat weer prima gelukt want vanaf 27 december gaat het internet radiostation terug naar de jaren zeventig met een overzicbt van de 500 grootste hits van dit decennium, samengesteld door Hitnoteringen aan de hand van de hitlijsten die destijds door het legendarische Radio Luxembourg werden uitgezonden.

De tijd van roemruchte DJ's als Tony Prince, Stuart Henry, Mike Hollis, Bob Stewart, Kid Jensen en Mark Wesley die elke avond in geheel Europa waren te beluisteren op de 208 meter in de middengolf. Veel luisteraars achter het IJzeren Gordijn maakten in die tijd op die manier zelfs vaak voor het eerst kennis met wat er in de hitparades gebeurde in West-Europa.

De complete lijst is terug te vinden zowel de website van Extra Gold (in pdf) als op Hitnoteringen.

De Luxembourg Top 500hoor je van 27 t/m 31 december 2021 bij Extra Gold met elke dag 100 nieuwe noteringen, steeds van 10:00 tot 18:00 uur gepresenteerd in een vormgeving waarbij het toenmalige Radio Luxembourg weer bijna tastbaar tot leven komt.

Meer over

extra gold luxemburg top 500

Gerelateerde artikelen