Hitlijst

Top 2000: The Untold Stories

Nov. 9, 2016, 6 p.m.
Top 2000: The Untold Stories

Dit jaar viert de NTR de 15e editie van de Top 2000 A Gogo door de archieven open te gooien. Bij het maken van de reportages over het verhaal achter een hit, blijft veel materiaal over dat de uitzending niet haalt. Deze schat aan niet eerder vertoond materiaal is vanaf 26 november te zien in de vierdelige serie Top 2000: The Untold Stories. Presentatie: Leo Blokhuis.

Aflevering 1: Wat we niet kwijt konden

In de eerste aflevering van The Untold Stories gaan we kriskras door 14 jaar Top 2000 A Gogo. Zo vertelt David Crosby over de totstandkoming van Crosby, Stills, Nash & Young. Blikt rocker Iggy Pop terug op zijn ontmoeting met David Bowie die zijn grootste hit ‘Lust for life’ schreef en produceerde. En zingt Rickie Lee Jones via een cassetterecorder een duet met haar overleden vader.

Aflevering 2: De grote onbekenden uit de muziekhistorie

In deze aflevering voor het grote publiek onbekende namen die tezamen honderden hits hebben voortgebracht als songwriter, componist, muzikant of zanger. Allen woonachtig en werkzaam in de muziekindustrie van Los Angeles. Zoals Allee Willis, die onder anderen de hits ‘Boogie Wonderland’ en ‘September’ schreef voor de band Earth, Wind & Fire. Ook is zij verantwoordelijk voor liedjes van The Pointer Sisters, Patty Labelle, The Petshop Boys en het nummer ‘I’ll be there for you’ van The Rembrandts, dat wij kennen als leadermuziek van de serie Friends.

Aflevering 3: De CBGB’s

In de afgelopen jaren spraken wij artiesten die allemaal een band hebben met de legendarische punk- en rock-club in New York: CBGB’s. In deze aflevering vertellen zij de geschiedenis en het belang van deze club. Aan het woord komen de bandleden van de The Shirts, The Talking Heads en Living Color.

Aflevering 4: Wat we niet kwijt konden

Net als in de eerste aflevering gaan we kriskras door 14 jaar Top 2000 A Gogo. Zo vertelt Rodger Hodgson waar hij zijn inspiratie vandaan heeft voor de Supertramphit ‘School’. Spreken we Jeff Lyne van ELO over de totstandkoming van de superband Traveling Wilburys. En zingt Kim Wilde akoestisch haar hit ‘Cambodia’.

Over de Top 2000

De Top 2000 is een van de grootste radio- en muziekevenementen van Nederland waar jaarlijks circa 10 miljoen mensen naar kijken en luisteren. De lijst met 2000 nummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en is te horen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op NPO Radio 2. De NTR verzorgt de televisie-uitzendingen: Top 2000 Quiz, Top 2000 a gogo en het nieuwe programma Top 2000: Untold stories op NPO 3, en de Top 2000 presenteert op NPO Cultura. Het publiek kan de Top 2000 live beleven in het Top 2000 Café in het Instituut Beeld en Geluid in Hilversum.

Uitzending: van 26 november t/m 17 december, elke zaterdag om 21.45 uur (26 november om 22.54 uur) op NPO 3

Website: nporadio2.nl

Meer over

hitnoteringen NPO 3FM 90s request top 100

Gerelateerde artikelen