Hitlijst

The Common Linnets terug op 1 in de Mega Top 50

May 16, 2014, 1:13 p.m.
The Common Linnets terug op 1 in de Mega Top 50

De tweede plek van The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival heeft Nederland de afgelopen week flink beziggehouden. ‘Calm After The Storm’ werd zo veel gedownload, gestreamd en gedraaid op de radio dat het liedje terugkeert op de nummer 1-positie in de Mega Top 50. Daarnaast behaalt ook de albumtrack ‘Love Goes On’ van The Common Linnets een notering in de lijst.

Ruim 5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe The Common Linnets als tweede eindigden op het Eurovisie Songfestival. In de Mega Top 50 veroveren Ilse DeLange en Waylon wél de eerste plek. Nadat hun single ‘Calm After The Storm’ vorige week al steeg van nummer 48 naar nummer 7, gaat het liedje deze week verder omhoog naar de bovenste positie. Op 22 maart 2014, vlak nadat ‘Calm After The Storm’ in première was gegaan, stond de track ook al een week op nummer 1 in de lijst.

Populariteit van The Common Linnets

‘Calm After The Storm’ is niet de enige notering van The Common Linnets in de Mega Top 50. Op nummer 47 komt ‘Love Goes On’ binnen, afkomstig van het debuutalbum The Common Linnets. Die cd verbreekt momenteel vele verkooprecords en zorgt ervoor dat platenmaatschappij Universal in rap tempo nieuwe exemplaren moet persen. ‘Love Goes On’, de afsluiter van de CD, werd zo vaak gedownload en gestreamd dat het bij de 50 populairste liedjes van Nederland hoort.

AVROTROS 3FM DJ Bart Arens over de populariteit van The Common Linnets: “Heel erg tof dat gebeurtenissen als deze zo zichtbaar zijn in de Mega Top 50! ‘Calm After The Storm’ is niet alleen de meest gedownloade single van Nederland, maar ook de meest gestreamde. Daarnaast hebben radiostations het liedje heel vaak gedraaid. Dat ook de albumtrack ‘Love Goes On’ van The Common Linnets binnenkomt in onze lijst, geeft aan hoe snel we met de Mega Top 50 ontwikkelingen in de muziek kunnen laten zien.”

Anouk vorig jaar ook op 1

Een jaar geleden was Anouk de eerste die het voor elkaar kreeg om met een Nederlandse Songfestival-inzending de nummer 1-positie in de Mega Top 50 te bereiken. Haar ‘Birds’ stond een week bovenaan nadat het in première ging en nog eens twee weken rondom het Eurovisie Songfestival. Andere Nederlandse Songfestival-hits als ‘Ding-A-Dong’ van Teach-In en ‘De Eerste Keer’ van Maxine & Franklin Brown bleven hangen op nummer 3.

The Common Linnets winnen van Conchita Wurst

The Common Linnets moesten op het Eurovisie Songfestival de Oostenrijkse Conchita Wurst voor laten gaan, maar in de Mega Top 50 is dat niet het geval. Met ‘Rise Like A Phoenix’ komt Conchita Wurst binnen op de 34ste plek. Dat is flink lager dan de Deense winnares Emmelie De Forest een jaar geleden. Zij kwam destijds op de 7de plek terecht in de Mega Top 50 met ‘Only Teardrops’.

Over de Mega Top 50

De Mega Top 50 is de meest complete hitlijst van Nederland. De lijst wordt wekelijks samengesteld op basis van downloadgegevens, streamingdata en airplay van landelijke radiostations. De lijst is elke zaterdag tussen 15 en 18 uur te horen bij AVROTROS op 3FM. De presentatie is in handen van Bart Arens.

Website:http://megatop50.3fm.nl/

Bekijk het hele artikel

Meer over

mega top 50 hitnoteringen NPO 3FM

Gerelateerde artikelen