Hitlijst

Summer Of ’69 van Bryan Adams beste eightiesplaat volgens Radio 2-luisteraars

June 5, 2015, 8:25 p.m.
Summer Of ’69 van Bryan Adams beste eightiesplaat volgens Radio 2-luisteraars

De luisteraars van Radio 2 hebben “Summer Of ’69” van Bryan Adams verkozen tot de beste plaat van de jaren ’80. “The Best” van Tina Turner eindigt op de tweede plaats. Will Tura vervolledigt het podium met “Ik mis je zo”. Voor het eerst in vijf jaar tijd hebben de luisteraars van Radio 2 “Summer Of ’69’ van Bryan Adams verkozen tot het beste nummer van de jaren 80. “California Blue” van Roy Orbison, vorig jaar de nummer 1, verdwijnt uit de top 80.

“The Best” van Tina Turner blijft net als vorig jaar op nummer 2 staan. “Ik mis je zo” van Will Tura stijgt een plaatsje en zo eindigt het hoogste genoteerde Belgische nummer in de top drie. Ook een ander Belgisch nummer doet het goed dit jaar: “The Way To Your Heart” van Soulsister stijgt 38 plaatsen en eindigt op plaats 7.

“The Winner Takes It All” van ABBA, jarenlang de nummer 1, eindigt dit jaar op plaats 8.

Dit is de volledige top tien:

01 Bryan Adams – Summer Of ’6902 Tina Turner – The Best03 Will Tura – Ik mis je zo04 Michael Jackson – Billie Jean05 Queen – I Want To Break Free06 Simple Minds – Don’t You (Forget About Me)07 Soulsister – The Way To Your Heart08 ABBA – The Winner Takes It All09 Depeche Mode – Just Can’t Get Enough10 Wham! – Wake Me Up Before You Gogo

Radio 2 zond de Top 80 van de jaren ’80 vandaag uit van 13:00 tot 20:00 uur. Lars De Groote en Caren Meynen waren de presentatoren met dienst.

Eenmalige terugkeer van Funky Town

Als afsluiter van de week van de klassiekers van de jaren 80 presenteert Guy de Pré op vrijdag 5 juni tussen 20:00 en 22:00 uur een eenmalige aflevering van Funky Town.

Het muziekprogramma Funky Town was in de jaren 80 het mekka van de zwarte soul- en funkmuziek. Het originele Funky Town-team bestond uit Wim Mertens, Ivan Hermans, Gust De Meyer, Annemie Coppieters en Guy De Pré.

Voor het eerst is er ook een Funky Town cd-box met veertig dansbare hits. Op de cd staan hits van Chic, The Gap Band, Change, Odyssey, Dayton, Lipps Inc. en vele anderen. Als extra staan er ook nog drie oorspronkelijke Funky Town-jingles op.

Website: www.radio2.be

Meer over

hitnoteringen top 80 van de jaren 80 radio 2

Gerelateerde artikelen