Sublime Hitlijst NL

Stevie Wonder Dominant in Soul Top 1000 van Sublime

May 26, 2024, 3:07 p.m.
Stem op jouw favoriete soulplaten voor de Sublime Soul Top 1000 van 2023

Met maar liefst 30 noteringen is Stevie Wonder de meest voorkomende artiest in de Soul Top 1000, die komende week te horen is op Sublime. De lijst wordt aangevoerd door Marvin Gaye met het iconische nummer 'What's Going On'. De Soul Top 1000 wordt uitgezonden van maandag 27 mei tot en met vrijdag 7 juni.

Sublime-dj Angelique Houtveen zegt over de lijst: "Samen met de luisteraars hebben we een prachtige lijst samengesteld die de kern van soulmuziek raakt: tijdloos en vol passie. Stuk voor stuk zijn het nummers van artiesten die hun ziel en zaligheid in de muziek stoppen en ons daarmee diep weten te raken. Maak je klaar om te dansen, soms een traantje weg te pinken, en vooral te genieten.”

Luisteraars hebben afgelopen week massaal gestemd op hun favoriete soultracks. Stevie Wonder is met 30 noteringen het meest vertegenwoordigd, gevolgd door Prince met 26 en Michael Jackson met 20 noteringen. Earth, Wind & Fire is de populairste groep met 19 nummers in de lijst, en Aretha Franklin is de meest voorkomende zangeres met 18 noteringen.

Opvallend is dat alleen Earth, Wind & Fire van de bovengenoemde artiesten de top 10 heeft gehaald, met 'September' op nummer 6. De top 3 wordt aangevoerd door Erykah Badu met de live-versie van 'Tyrone' op nummer 3, The Temptations met 'Papa Was A Rolling Stone' op nummer 2, en Marvin Gaye met 'What's Going On' op de eerste plaats.

Naast klassiekers uit de tweede helft van de vorige eeuw, hebben ook nieuwe nummers een plek gevonden in de Soul Top 1000. Teddy Swims staat met 'Lose Control' op nummer 97, en het duo Silk Sonic, bestaande uit Bruno Mars en Anderson .Paak, behaalt met 'Leave The Door Open' de top 10 op nummer 5.

De Soul Top 1000 is te beluisteren van maandag 27 mei tot en met vrijdag 7 juni op Sublime.

Meer over

Sublime Soul Top 1000

Gerelateerde artikelen