Hitlijst

Stan Van Samang op 1 in de Vlaamse 100 van Radio 2

July 11, 2016, 10:18 p.m.
Stan Van Samang op 1 in de Vlaamse 100 van Radio 2

Stan Van Samang is dit jaar met zijn nummer Een ster op de eerste plaats geëindigd in de Vlaamse 100 van Radio 2. Deze lijst werd gepresenteerd vanop de Grote Markt in Brussel door Vanessa Vanhove en Lars De Groote, in samenwerking met Vlaanderen Feest.

Een ster, in 2015 al uitgeroepen tot Zomerhit van Radio 2, is door de luisteraars gekozen tot mooiste liedje van eigen bodem. Van Samang neemt de fakkel over van Will Tura, die met Eenzaam zonder jou dit jaar op de derde plaats staat. Nummer twee is The way to your heart van Soulsister.

De top tien:

 1. Stan Van Samang – Een ster
 2. Soulsister – The way to your heart
 3. Will Tura – Eenzaam zonder jou
 4. Raymond van het Groenewoud – Twee meisjes
 5. De Kreuners – Ik wil je
 6. The Pebbles – Seven horses in the sky
 7. Ann Christy – De roos
 8. Gorky – Mia
 9. Noordkaap – Ik Hou van U
 10. The Wallace Collection – Daydream

Weetjes

 • De oorspronkelijke versie van Vlaanderen Boven van Raymond Van het Groenewoud staat op nummer 37. De nieuwe versie die hij voor Vlaanderen Feest en Radio 2 maakte, staat nog niet in deze lijst.
 • Will Tura en Clouseau zijn de artiesten die het vaakst voorkomen in de Vlaamse 100, met elk 4 liedjes in de lijst: Will Tura met Eenzaam zonder jou, Ik mis je zo, Omdat ik Vlaming ben, en Hoop doet leven, en Clouseau met Nobelprijs, Afscheid van een vriend, En dans, en Daar gaat ze.
 • Willy Sommers, Raymond van het Groenewoud en Johan Verminnen staan er allen 3 keer in. Van het Groenewoud haalde de lijst met zijn nummers Twee meisjes, Vlaanderen boven, Sommers met Als een leeuw in een kooi, Zeven anjers, zeven rozen en Laat de zon in je hart, en Verminnen met Laat me nu toch niet alleen, Brussel en Mooie dagen.
 • De jaren 70, 80 en 90 zijn goed voor 60% van de gekozen nummers.
 • 73% van de Vlaamse producties in de Vlaamse 100 zijn Nederlandstalig.

De volledige lijst is terug te vinden op radio2.be.

Meer over

hilversum 3 hitnoteringen troetelschijf vlaamse 100 radio 2

Gerelateerde artikelen