Sublime Hitlijst NL

Soul, funk en jazz ook dit jaar weer in de Sublime Top 1000

Nov. 3, 2023, 7:12 a.m.
Sublime Top 1000

Op vrijdag 3 november is het weer tijd voor de jaarlijkse Sublime Top 1000, een muzikaal festijn dat de harten van funk-, soul- en jazzliefhebbers doet jubelen. Van vrijdag 3 tot en met vrijdag 10 november zal Sublime volledig gewijd zijn aan de meest iconische muziek uit deze genres.

De hele week leiden we je naar de grand finale van de Sublime Top 1000. Elke dag tussen 8.00 en 19.00 uur kun je genieten van de meest opmerkelijke nummers, zelfs tijdens het weekend. Onze getalenteerde DJ's zullen de lijst verrijken met muzikale inzichten en interactie met de luisteraars.

Marvin Gaye blijft bovenaan schitteren: De Top 3 van 2023

Voor het tweede jaar op rij heeft Marvin Gaye de eerste plek veroverd met zijn tijdloze hit "What's Going On," die voor het eerst verscheen in 1971. Dit nummer blijft buitengewoon relevant in het huidige tijdperk, dat wordt gekenmerkt door onrechtvaardigheid, lijden en haat. De top 3 van dit jaar blijft onveranderd ten opzichte van vorig jaar, met Silk Sonic's moderne soulhit "Leave The Door Open" op de tweede plaats en Earth, Wind & Fire's klassieker "September" op de derde plek. De Sublime Top 1000 is opnieuw een eerbetoon aan de grootheden van deze muziekgenres.

Opmerkelijke onthullingen in de lijst over Prince en Hiphop

De Sublime Top 1000 is veel meer dan zomaar een lijst met muziek; het is een viering van muzikale erfenissen en verrassende nieuwe ontdekkingen. Hier zijn enkele opvallende feiten uit de lijst van 2023:

  • Prince staat aan de top met maar liefst 30 vermeldingen, gevolgd door Michael Jackson's solonummers.
  • In 74% van alle stemlijsten staan minimaal twee nummers van Prince.
  • Hiphop viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, en dat is duidelijk te merken in de lijst, met zowel klassieke als nieuwe hiphoptracks.
  • De oudste opname in de lijst stamt uit 1936: "Summertime" van Billie Holiday.
  • De jongste nummers zijn van dit jaar, waaronder "Hot Sauce" van de Nederlandse artiesten Pete Philly & Perquisite.

Meer over

sublime top 1000 Sublime

Gerelateerde artikelen