Sublime Hitlijst

Sam Cooke met ‘A Change is Gonna Come’ op nummer 1 in de Troostlijst van Sublime

Feb. 1, 2023, 10:16 a.m.
Sam Cooke met ‘A Change is Gonna Come’ op nummer 1 in de Troostlijst van Sublime

Op donderdag 2 februari hoor je in De Sublime Middagshow met Angelique & One’sy de Troostlijst. In de Troostlijst staan de meest ontroerende funk, soul en jazz-nummers die je raken.

Als je verdrietig bent, een dierbare verliest of je onbegrepen voelt, is muziek luisteren een van de belangrijkste manieren om je getroost te voelen. Vaak nog meer dan een knuffel of steun van een goede vriend. Dat bleek uit een promotieonderzoek van Waldie Hanser aan de Universiteit van Tilburg.

Angelique Houtveen, dj van De Sublime Middagshow: “Muziek was er in de moeilijkste periodes van mijn leven. Het hield mij op de been en zorgde ervoor dat de tranen echt even mochten vloeien, dat luchtte zo op.”

Het is niet de bedoeling om alle Sublime-luisteraars aan het huilen te krijgen maar wel om even stil te staan bij de troostende werking van muziek. Twee weken lang heeft de radiozender aan luisteraars gevraagd welke nummers hen ontroeren. Daar kwamen zo veel bijzondere verhalen op binnen, dat Sublime besloten heeft om er een hele show aan te wijden. Het doel van de show is om met z’n allen stil te staan bij de kracht van muziek.

De Top 3

  1. Sam Cooke - A Change is Gonna Come
  2. Whitney Houston - Your Love is My Love
  3. Bill Withers - Lean On Me

De top 25 van de Troostlijst hoor je tussen 16:00 en 19:00 uur in de Sublime Middagshow met Angelique & One’sy. Deze lijst presenteren ze samen. De hele lijst met de 100 meest ontroerende nummers is vanaf donderdag te vinden op de Spotify van Sublime.

Meer over

angelique & one’sy angelique houtveen onesy muller Troostlijst Sublime

Gerelateerde artikelen