Hitlijst

Radio 2 zendt voortaan wekelijks Vlaamse Ultratop 50 uit

Sept. 8, 2014, 12:24 p.m.
Radio 2 zendt voortaan wekelijks Vlaamse Ultratop 50 uit

Het Radio 2-programma “De Vlaamse Top 10” breidt uit. Vanaf zondag 14 september selecteert zanger Christoff voortaan elke zondagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur maar liefst dertig nummers uit de Vlaamse Ultratop 50. Bovendien wil Radio 2 het programma vanaf dit najaar minstens een keer per maand uitzenden vanop locatie om de band met het publiek en de fans van Vlaamse muziek te versterken. De eerste uitzending vanop locatie is gepland op zondag 5 oktober in Kuurne. Tijdens de uitzendingen op locatie wordt Christoff vergezeld door Radio 2-presentatrice Kim Debrie.

Christoff: “Radio 2 maakt hier niet alleen mij gelukkig mee. Ik ben er zeker van dat alle liefhebbers van het Vlaams-populaire genre hier ontzettend blij mee zijn. Ik denk dat heel veel Radio 2-luisteraars op zo’n initiatief aan het wachten waren.”

Sam Jaspers, directeur van Ultratop: “We werken al bijna twintig jaar fijn samen met Radio 2 en zijn dan ook heel blij dat de Vlaamse Ultratop 50 een plaats krijgt op de zender. Die lijst is, net zoals de Vlaamse Ultratop 10 dat was, een afgeleide van de gewone singles chart. Het komt erop neer dat de Vlaamse nummers die in de top 100 van de singles chart staan in dezelfde volgorde in de Vlaamse Ultratop 50 terechtkomen. De lijst wordt vervolgens aangevuld met nummers uit de Ultratip. Op die manier krijgen we een leuke en zeer gevarieerde Vlaamse Ultratop 50.”

Vivavlaanderen.be

Dit najaar heeft Radio nog meer plannen rond Vlaamse muziek. Zo stelde de radiozender dit voorjaar Vivavlaanderen.be voor, een online platform waarop Radio 2 het volledige Vlaams-populaire muziekgenre in kaart zal brengen. Op de site, die dit najaar gelanceerd zal worden, zal het brede publiek onder andere kunnen genieten van de vele schatten uit het rijke VRT-archief maar ook kennis maken met de allernieuwste Vlaamse producties. Bedoeling is dan ook om de site voortdurend aan te vullen met nieuw materiaal.

Website: www.radio2.be

Meer over

hitnoteringen ultratop 50 radio 2

Gerelateerde artikelen