Hitlijst

Radio 1 presenteert: de tweede editie van de Lage Landenlijst

Aug. 25, 2017, 12:01 p.m.
Radio 1 presenteert: de tweede editie van de Lage Landenlijst

Op zaterdag 16 september pakt het Vlaamse Radio 1 uit met de tweede editie van De Lage Landenlijst, de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945. De Lage Landenlijst wordt die dag uitgezonden tussen 09:00 en 18:00 uur, en gepresenteerd door radiocoryfeeën Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske.

De luisteraars van Radio 1 bepalen de samenstelling van De Lage Landenlijst. Vandaag tussen 09:00 en 12:00 uur lanceerden Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske de campagne tijdens een Lage Landenlijst-special.

Als kers op de taart komt er op maandag 18 september ook een Lage Landen Sessie, in de Roma in Borgerhout.

De Lage Landenlijst – zaterdag 16 september

De eerste editie van De Lagelandenlijst was vorig jaar een groot succes. Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List eindigde toen op nummer 1. Zij haalden het van Mia van Gorki en Testament van Boudewijn de Groot.

Wie wint de muzikale strijd der Lage Landen in 2017? Dat horen we op zaterdag 16 september.

De presentatie van De Lage Landenlijst is in handen van twee radio-iconen uit de Lage Landen: Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske, de Nederlandse radio- en tv-maker die in Vlaanderen vooral bekend is van zijn legendarische Twee Meter-sessies.

De luisteraars kunnen vanaf vrijdag 25 augustus hun top drie insturen via de website van Radio 1. Ze kunnen één eigen suggestie doen en verder kiezen uit een lijst van 100 nummers samengesteld door 20 Vlaamse en evenveel Nederlandse muziekkenners en gecureerd door de muziekredactie van Radio 1.

Op vrijdag 25 augustus lanceert Radio 1 de actie met een Lage Landenlijst-special tussen 9 en 12 uur, met Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske. Daarin kunnen luisteraars drie uur lang hun favoriete Nederlandstalige plaat kiezen.

De Lage Landen Sessie – maandag 18 september

Waar Vlaanderen en Nederland groot in zijn! Na De Lage Landenlijst viert Radio 1 het Nederlandstalige lied nu ook live met een Lage Landen Sessie, in de Roma in Borgerhout. Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Spinvis, Kommil Foo, Kris De Bruyne, Frank Vander linden, Frank Boeijen en Maaike Ouboter zingen eigen en andermans klassiekers. De beste teksten in onze eigen taal.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en vooral: bewonder. Wie dat live wil doen, rept zich naar de site van Radio 1 of De Roma voor tickets.

599ff596aa57b_JanHautekietenJanDouweKroeske-VRT.thumb.jpg.d68f6528a6eb4c830acb851941b12c7a.jpg

Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske - (foto VRT)

Meer over

Radio 1 hitnoteringen lage landenlijst

Gerelateerde artikelen