Hitlijst

Politici openen Verkiezingsweek Q-top 1000 op Binnenhof

Nov. 4, 2016, 3 p.m.
Politici openen Verkiezingsweek Q-top 1000 op Binnenhof

Op het Binnenhof in Den Haag werd gisteren het startsignaal gegeven voor de Q-top 1000 Verkiezingsweek. Een nieuwe editie van de ‘Lijst van je leven’ is te horen op Qmusic van zondag 13 tot en met vrijdag 18 november. Qmusic dj’s Stephan Bouwman en Kai Merckx gingen met hun campagneteam op pad en vroegen ook bekende politici naar hun favoriete nummer.

Op dé plek in Nederland waar alle stemmen samenkomen, spraken Stephan en Kai met politici over de nummers in de Q-top 1000 die voor hen niet mogen ontbreken. Emile Roemer, fractievoorzitter in de Tweede Kamer, kiest voor ‘Stairway To Heaven’ van Led Zeppelin. ‘Het is een nummer waar echt alles in zit. Het is door veel grote bands gecoverd, iedere gerespecteerde muzikant heeft het weleens geprobeerd te spelen’. ‘Met dit nummer gaat de sfeer hier in ieder geval omhoog!’, aldus Emile Roemer.

Ook Sybrand Buma, Marianne Thieme en Klaas Dijkhoff stemden op hun favoriet en kozen voor ‘Viva La Vida’ van Coldplay, ‘Born Slippy’ van Underworld en ‘Follow The Sun’ van Xavier Rudd. Bekijk de video hier.

Top drie

De komende week kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de Q-top 1000. Het is de twaalfde keer dat deze lijst wordt uitgezonden. Dankzij alle uiteenlopende stemmen is het een van de meest gevarieerde toplijsten. In de top drie stonden vorig jaar Coldplay met ‘Fix You’ (1), Queen met ‘Bohemian Rapsody’ (2) en The Script met ‘The Man Who Can’t Be Moved’ (3).

De Q-top 1000 start zondag 13 november 12:00 uur en eindigt vrijdag 18 november om 19:00 uur.

Website: qmusic.nl

Meer over

top 100 van 50 jaar 3fm hitnoteringen NPO 3FM

Gerelateerde artikelen