Hitlijst

Nummer 1 in Top 80 van VRT Radio 2 is ABBA met The winner takes it all

April 14, 2017, 7:41 p.m.
Nummer 1 in Top 80 van VRT Radio 2 is ABBA met The winner takes it all

De afgelopen week zond Radio 2 de klassiekers uit de jaren '80 uit en vandaag sloten ze die week af met de Top 80. Vanaf 12 uur 's middags gingen Caren Meynen en Peter Verhulst op zoek naar het beste nummer uit de jaren '80. De Radio 2-luisteraars hebben massaal gestemd op hun favorieten en kozen heel toepasselijk voor The winner takes it all van ABBA als "winnaar" van de Top 80. Daarmee stoot de Zweedse groep Billie Jean van Michael Jackson van de troon, dat vorig jaar op de eerste plek stond. Summer of '69 van Bryan Adams en Purple Rain van Prince vervolledigen de top 3 van de jaren '80.

Populair in de Top 80 dit jaar is de groep Dire straits: zij stonden maar liefst 4 keer in de top, met Brothers in arms, Walk of life, Money for nothing en Private investigations. Ook Bryan Adams (met Summer of '69, Heaven, Run to you) en Michael Jackson (met Beat it, Billie Jean, Thriller) waren populair: zij staan telkens met 3 nummers in de lijst. Net als David Bowie (Let's dance, Ashes to ashes) en Queen (Another one bites the dust, I want to break free), die ook met de samenwerking Under pressure goed scoorden.

Dichter bij huis is ook Will Tura populair in de lijst met Ik mis je zo, Mooi 't leven is mooi en Hopeloos. Andere Vlaamse artiesten die goed scoorden, waren Bart Kaëll en Willy Sommers (elk 2 keer in de top). In totaal stonden er dit jaar 17 Vlaamse producties en 11 Nederlandstalige nummers in de Top 80. Het jaar '84 bleek het populairst: er stonden maar liefst 12 nummers uit dit jaar in de lijst.

De top 10 uit de Top 80 van dit jaar:

  1. ABBA - The winner takes it all
  2. Bryan Adams - Summer of '69
  3. Prince - Purple rain
  4. Queen - I want to break free
  5. Bruce Springsteen - The river
  6. U2 - With or without you
  7. Will Tura - Ik mis je zo
  8. Soulsister - The way to your heart
  9. Michael Jackson - Thriller
  10. Tina Turner - The best

De volledige lijst van de Top 80 is te vinden op de website van Radio 2.

Meer over

top 80 van de jaren 80 hitnoteringen het vrije volk het vrije volk top 10 radio 2

Gerelateerde artikelen