NPO FunX presenteert DiXte1000 Expo in Amsterdam, stembussen vanaf vandaag geopend

Oct. 23, 2023, 10:48 a.m.
FunX DiXte 1000 vanaf zaterdag te horen

In aanloop naar de FunX DiXte1000, de lijst met de échte hits volgens de FunX-luisteraars, presenteert NPO FunX de allereerste DiXte1000 Expo. Op donderdag 2 en vrijdag 3 november zijn tijdens de tentoonstelling kunstobjecten over de muzikale iconen uit de lijst te zien. Niemand minder dan Rotjoch is gastcurator van de DiXte1000 Expo. FunX-luisteraars maken kans om aanwezig te zijn door vanaf maandag 23 oktober te stemmen op hun favoriete tracks via FunX.nl/DiXte1000.

FunX opent de DiXte1000 Expo om de muzikale helden van een nieuwe generatie te vieren. Samen met de artiesten die beeldbepalend zijn geweest voor de muziekscene wil FunX hun mijlpalen vieren, ze de erkenning geven die ze verdienen en aan heel Nederland laten zien hoe zij het muzikale landschap veranderd hebben. Door zorgvuldig gecureerde kunstinstallaties en bijschriften wil FunX met de DiXte1000 Expo laten zien dat deze artiesten het podium verdienen en dat alle verschillende smaken die zij brengen bij FunX te horen zijn.

Modern icons in kunstinstallaties
De modern icons zijn terug te zien in 13 verschillende kunstinstallaties, waar onder meer iconische videoclips en foto’s van de artiesten te zien zijn. De expositie richt zich ook op de impact die muziek en songteksten hebben gehad op de maatschappij en jongeren in Nederland. Ook zijn er bekende kledingitems die speciaal voor de DiXte1000 Expo door bekende merken zijn uitgeleend. Artiest en presentator Rotjoch is gastcurator van de expositie en heeft zijn eigen kunstinstallatie samengesteld. De DiXte1000 Expo is in de Pre-Reserved Gallery in Amsterdam Noord.

Op donderdag 2 november is de exclusieve opening van de DiXte1000 Expo voor genodigden die iets hebben bijgedragen aan de muziekcultuur in Nederland, op vrijdag 3 november is de tentoonstelling opengesteld voor FunX-luisteraars. Zij maken kans om de DiXte1000 Expo te bezoeken door te stemmen op de DiXte1000. Tijdens de publieksavond worden de luisteraars getrakteerd op een optreden van een mystery guest.

Stemmen op de FunX DiXte1000
Luisteraars kunnen vanaf maandag 23 oktober stemmen op hun muzikale iconen voor de DiXte1000 via FunX.nl/DiXte1000. FunX-dj Fernando Halman opende in Start met Fernando de stembussen, stemmen kan tot woensdag 1 november. Op vrijdag 3 november maakt FunX de DiXte1000 bekend, maar wie er in de Top 5 staat blijft nog even spannend. Daar kan de luisteraar na 3 november opnieuw op stemmen. De top 5 wordt op vrijdag 10 november bij de ontknoping van de laatste nummers van de DiXte1000 onthuld.

De FunX DiXte1000 wordt van zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 november uitgezonden op FunX, FunX.nl en NPO Luister.

Meer over

DiXte1000 NPO FunX

Gerelateerde artikelen