Qmusic (NL) Hitlijst

Nieuwe jingles voor de Nederlandse Top 40 op Qmusic

July 7, 2023, 2:38 p.m.
Roland Snoeijer

Vanaf vandaag zijn nieuwe jingles voor de Top 40 te horen op Qmusic. Met een nieuwe sound voor het merk, met de vertrouwde elementen. Zo bevat elke jingle de trompetten die onlosmakelijk verbonden zijn met de Top 40, die elke vrijdag te horen is en gepresenteerd wordt door Domien Verschuuren.

De ingang van het nieuwe jinglepakket betekent een nieuwe sound voor alle audiovisuele uitingen van de Top 40. Naast dat het te horen is tijdens de uitzending op vrijdag en zaterdag, wordt het ook meegenomen in bijvoorbeeld de dagelijkse Top 40 update en het themakanaal Qmusic Top 40.

Tijdens het vormgeven van de nieuwe audiovormgeving is gefocust op het feelgood-gevoel en het meezinggehalte. In combinatie met het iconische geluid van de opener van de Top 40, waarin de tune van Sid Ramin is verwerkt die al in 1963 werd opgenomen. Het huidige audiovormgevingspakket is inmiddels bijna 4 jaar te horen geweest. Het nieuwe jinglepakket is bij Qmusic in eigen huis gemaakt door audiovormgever Niels de Koning.

Roland Snoeijer, Programma Directeur Qmusic: “De Top 40 klinkt nog eigentijdser en frisser met de nieuwe jingles. Het pakket is een combinatie van de herkenbare Qmusic sound, het vrijdagmiddaggevoel, de hits en het iconische geluid van de Top 40. Elke week starten ruim een miljoen luisteraars hun weekend met de Top 40 en we zijn heel trots op de nieuwe sound van de lijst”.

Afbeelding: Roland Snoeijer, programmadirecteur Qmusic (foto Ben Verveld/Qmusic)

Meer over

nederlandse top 40 Qmusic (NL)

Gerelateerde artikelen