Hitlijst

Nederlandse Top 40 vanaf januari 2019 te horen bij Qmusic

24 september 2018 18:39
Nederlandse Top 40 vanaf januari 2019 te horen bij Qmusic

De Nederlandse Top 40 is vanaf januari 2019 te horen bij Qmusic. Zendermanager Dave Minneboo: "We zijn heel trots dat de moeder aller hitlijsten binnenkort op de vrijdagmiddag bij Qmusic te horen is. De Nederlandse Top 40 is een ijzersterk merk, dat naast radio ook online, op mobiel en social ongekende mogelijkheden kent. De Top 40 is de enige échte hitlijst die de tand des tijds altijd heeft weten te doorstaan door constant te vernieuwen. Dit zetten we bij Qmusic dan ook door. De Top 40 wordt samengesteld door te kijken naar onder andere airplay op alle radiozenders en streamingcijfers."

Ook Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 is tevreden met de verhuizing. "We hebben de afgelopen maanden met verschillende partijen gesprekken gevoerd. De conclusie is voor ons dat de Nederlandse Top 40 bij Qmusic het beste op zijn plek is. Zowel op de radio, als door het platform dat de zender samen met het AD en de regiotitels kan bieden. We zijn klaar voor de volgende stap met de Top 40 en kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking."

De Nederlandse Top 40 is sinds 1965 op de radio. De eerste jaren was de hitlijst te horen bij de zeezender Radio Veronica en later bij de VOO in het publieke bestel. De afgelopen 25 jaar was de Nederlandse Top 40 bij Radio 538 te beluisteren.

Meer over

hitnoteringen nederlandse top 40 qmusic

Gerelateerde artikelen