Qmusic (NL) Hitlijst NL

Marco Schuitmaker Wint Top 40 Award voor Beste Nieuwkomer, Suzan & Freek Beste Live Act

Feb. 3, 2024, 9:45 p.m.
marco

Vanavond zijn in Rotterdam Ahoy de prestigieuze Qmusic Top 40 Awards uitgereikt, waarbij de best scorende artiesten en nummers van het afgelopen jaar in de Top 40 worden geƫerd. De eerste gelukkige winnaars van de avond zijn Marco Schuitmaker, Cian Ducrot, Suzan & Freek, en Coldplay.

Marco Schuitmaker heeft zijn nominatie voor Beste Nieuwkomer Nationaal weten te verzilveren, terwijl internationaal talent Cian Ducrot deze eer in ontvangst mocht nemen. Beide heren ontvingen de felbegeerde award uit handen van Marieke Elsinga en Gerard Joling, waarbij presentator Domien Verschuuren hen gekscherend de "Beste Nieuwkomer van 1985" noemde.

'Stiekem' van Maan en Goldband werd uitgeroepen tot de Grootste Hit. Op internationaal niveau wist David Guetta twee nominaties te verzilveren: die van Beste Artiest en de publieksprijs voor Beste DJ Act.

Alle winnaars

 • Beste Nieuwkomer
  Nationaal: Marco Schuitmaker
  Internationaal: Cian Ducrot
 • Grootste Hit
  Nationaal: 'Stiekem' - Maan ft. Goldband
  Internationaal: 'Flowers' - Miley Cyrus
 • Beste Artiest
  Nationaal: Claude
  Internationaal: David Guetta

Publieksprijzen

 • Beste Live Act
  Nationaal: Suzan & Freek
  Internationaal: Coldplay
 • Beste DJ Act
  Nationaal: Kris Kross Amsterdam
  Internationaal: David Guetta

De Top 40 Awards worden sinds de introductie van de Top 40 bij Qmusic in 2019 jaarlijks uitgereikt. Het is een traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar te eren. Ook dit jaar reikte Domien Verschuuren prijzen uit namens de belangrijkste hitlijst van Nederland. Awards werden toegekend voor Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Artiest op basis van de prestaties van artiesten en tracks in de Top 40 gedurende het hele jaar 2023. Daarnaast werden publieksprijzen uitgereikt voor Beste Live Act en Beste DJ Act, waarbij luisteraars hun stem konden uitbrengen.

Afbeelding: Marco Schuitmaker (foto Ben Verveld/Qmusic)

Meer over

Coldplay Qmusic (NL) Cian Ducrot Marco Schuitmaker Suzan & Freek top 40 award

Gerelateerde artikelen