Qmusic (NL) Hitlijst

Maan krijgt Qmusic Top 40 Icon Award tijdens 3.000e uitzending Top 40

13 januari 2023 15:28
Maan krijgt Qmusic Top 40 Icon Award tijdens 3.000e uitzending Top 40

In aanloop naar de Qmusic Top 40 Awards, heeft Maan vandaag de eerste award al in ontvangst mogen nemen. Ze is de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres in de hele geschiedenis van de Top 40. Deze titel stond ruim 50 jaar op naam van Corry Konings. Maan verdient met deze prestatie de Qmusic Top 40 Icon Award, waarmee ze werd verrast in de jubileumeditie van de Top 40.

In de pre-party van de 3.000e uitzending van de Top 40 was Maan te gast bij Domien Verschuuren. Maan over de Top 40: "De Top 40 is natuurlijk wel de lijst der lijsten. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende lijsten, maar als je nummer 1 bent in de Top 40, dan ben je wel echt dé nummer 1 vind ik." De zangeres wist niet precies wat haar vandaag te wachten stond en nam dan ook compleet verrast de Qmusic Top 40 Icon Award in ontvangst: "Wauw ik vind dit echt heel bijzonder, dank jullie wel. Ik moet dit even laten bezinken."

Qmusic Top 40 Icon Award

De Qmusic Top 40 Icon Award wordt als nieuwe award dit jaar voor het eerst uitgereikt. De award gaat naar een artiest die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. Afgelopen november kwam Maan met haar single 'Stiekem', in samenwerking met de Haagse band Goldband, op nummer 13 binnen in de Top 40. Hiermee verbrak ze het record dat op naam stond van Corry Konings en mag zichzelf de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres uit de Top 40-geschiedenis noemen.

3.000e uitzending Top 40

Vandaag viert de Nederlandse Top 40 de mijlpaal van precies 3.000 afleveringen sinds de start van de meest toonaangevende hitlijst in 1965. Qmusic-dj en Top 40-host Domien Verschuuren begon om 12.00 uur met een pre-party. Tijdens deze pre-party was onder anderen voormalig presentator en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 Erik de Zwart te gast en konden luisteraars steeds kiezen welke nummer 1-hit gedraaid wordt in de Qmusic app.

Qmusic Top 40 Awards

Eerder deze week zijn de genomineerden van de Qmusic Top 40 Awards bekend gemaakt. Grote kanshebbers op een felbegeerde Qmusic Top 40 Award zijn dit jaar Kris Kross Amsterdam, Tiësto en Son Mieux, die allemaal in drie categorieën kans maken op een prijs. Internationaal is Harry Styles de grote favoriet.

Op vrijdag 3 februari host Qmusic-dj en Top 40-presentator Domien Verschuuren de Qmusic Top 40 Awards tijdens een spectaculaire liveshow in Rotterdam Ahoy. Tot die tijd kan gestemd worden op de publieksprijzen: Beste DJ-act en Beste Live Act via Qmusic.nl en in de Qmusic app.

Afbeelding: Erik de Zwart, Maan en Domien Verschuuren (foto Qmusic)

Meer over

qmusic top 40 awards qmusic top 40 maan top 40 icon award

Gerelateerde artikelen