Willy Hitlijst BE

Luisteraars radiozender Willy zetten klassieker van Nirvana terug op nummer 1 in de tweede Willy 1000

Oct. 13, 2023, 7:24 p.m.
WILLY+1000-690

Voor de Willy 1000 begon, was er slechts één vraag: pakt Nirvana weer de gouden medaille met 'Smells Like Teen Spirit'? Het antwoord is duidelijk: ja. Ook tijdens de tweede editie van de Willy 1000 kreeg het nummer de meeste stemmen van de luisteraars. Niet alleen dat, want de grungeband rond Kurt Cobain verscheen daarnaast ook het vaakst in de lijst: maar liefst vijftien keer was Nirvana te horen in de Willy 1000.

Ook al blijft Nirvana steevast op #1 staan, de top 10 kent dit jaar wel wat verschuivingen. 'Chop Suey!' van System Of A Down en 'Sabotage' van Beastie Boys moeten dit jaar plaats maken voor ‘Heroes’ van David Bowie (die van #29 naar #9 gaat) en ‘Mia’ van Gorki (die zomaar even van #16 naar #5 gaat). ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine stijgt van #4 naar #3. ‘A Forest’ van The Cure valt zo uit de top 3 van de Willy 1000 en ook ‘Master Of Puppets’ (#6) van Metallica doet haasje over met ‘Mr. Brightside’ (#7) van The Killers. De zilveren medaille gaat ook dit jaar weer naar ‘Black’ van Pearl Jam.

Aan Belgen in de top 100 geen gebrek. Elf Belgische nummers pakten een postje in de hoogste regionen van de lijst, waarvan Gorki met ‘Mia’ op nummer 5 het hoogst staat. Verder kon de Willy 1000 rekenen op meer dan 50 nieuwe nummers in de lijst.

Het is duidelijk dat de trouwe luisteraars van Willy een uitstekende en gevarieerde smaak hebben: van ‘Rooster’ van Alice In Chains’ tot ‘Hey Jude’ van The Beatles en van ‘In The Air Tonight’ van Phil Collins tot ‘Naïef’ van Meltheads. Zowel de klassiekers, de underdogs als de echt harde metalplaten kwamen aan bod. Het zorgde voor een enorm eclectische lijst. De volledige Willy 1000 is te herbekijken en te herbeluisteren via de app of via willy.radio.

Top 10 van de Willy 1000 (2023)

  1. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
  2. Pearl Jam - Black
  3. The Cure - A Forest
  4. Rage Against The Machine - Killing In The Name
  5. Gorki - Mia
  6. Metallica - Master Of Puppets
  7. The Killers - Mr. Brightside
  8. Foo Fighters - Everlong
  9. David Bowie - Heroes
  10. Tool - Schism

Luister naar Willy via de website willy.radio, DAB+, de Willy-app, via smartspeakers (commando: "Hey Google, praat met Willy Radio") en bij Telenet op kanaal 931. Willy op de voet volgen? Dat kan via Willy’s Facebookpagina en Instagram.

Meer over

willy 1000 Willy

Gerelateerde artikelen