Hitlijst

‘Last Christmas’ favoriete kersthit van 2020

Dec. 17, 2020, 9:55 a.m.
‘Last Christmas’ favoriete kersthit van 2020

‘Last Christmas’ van Wham! is dé kersthit van 2020. De kerstklassieker heeft de meeste stemmen gekregen van de luisteraars en staat dit jaar op nummer 1 in de Christmas Top 50 van Sky Radio The Christmas Station. Een bijzondere prestatie, want voorgaande jaren was ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey steevast de populairste kersthit in de hitlijst. De zangeres moet het dit jaar doen met een tweede positie. Nieuw in de Top 5 van de Christmas Top 50 is Miss Montreal. Haar kersthit ‘Being Alone At Christmas’ is de hekkensluiter van de vijf meest favoriete kersthits van 2020. Ook haar nieuwe kersthit ‘Angels In The Sky’ is nieuw binnengekomen in de hitlijst. De Christmas Top 50 is vrijdag 18 december van 12:00 tot 16:00 uur te horen bij Sky Radio The Christmas Station en is daarnaast ook nog te beluisteren op 24 december, eerste én tweede kerstdag.

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: "Ook dit jaar is er weer massaal gestemd op De Christmas Top 50 en dat heeft een nieuwe nummer 1 opgeleverd. Een bijzondere twist in een bijzonder jaar waarin veel anders is en veel mensen terug zullen denken aan ‘Last Christmas’ toen de wereld er nog heel anders uitzag. Niet alleen klassiekers komen voorbij, maar ook nieuwe kersthits maken dit jaar hun opwachting in de Christmas Top 50, zoals ‘Christmas Without You’ van Ava Max.”

Top 5

  1. Wham! – Last Christmas
  2. Mariah Carey – All I Want For Christmas
  3. Michael Bublé – it’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
  4. Chris Rea – Driving Home For Christmas
  5. Miss Montreal – Being Alone At Christmas

Er zijn zes noteringen van Nederlandse hand opgenomen in de Christmas Top 50. Twee daarvan zijn Nederlandstalige kersthits, waarvan ‘Flappie’ van Youp van ’t Hek op positie tien en ‘Thuis (met Kerst)’ van André Hazes op 46. Miss Montreal heeft ook twee noteringen bemachtigd. Zo staat haar all time kersthit ‘Being Alone At Christmas’ dit jaar op de vijfde positie en haar nieuwste kerstsingle is terug te vinden op positie 38. Dit is tevens de hoogste nieuwe binnenkomer in de hitlijst. De meest genoteerde artiest in de Christmas Top 50 is ‘Mr. Christmas’ Michael Bublé met drie noteringen, waarvan ‘It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas’ als hoogste notering op positie 3.

Sky Radio's Christmas Top 50 is vrijdag 18 december van 12:00 uur tot 16:00 uur, donderdag 24 december van 10:00 tot 14:00 uur, eerste kerstdag van 13:00 tot 17:00 uur en tweede kerstdag van 17:00 tot 20:00 uur te horen bij Sky Radio.

Meer over

sky radio christmas top 50

Gerelateerde artikelen