RTV Noord Hitlijst NL

Komt Ede Staal voor de vierde keer op 1 in de Grunneger 1000? Stemweek start 27 november

26 november 2023 10:00
Grunneger 1000

Het einde van het jaar nadert en daarmee ook de spannende onthulling van de Grunneger 1000, een muzikale lijst samengesteld door de inwoners van Groningen. De vraag die velen bezighoudt: zal Ede Staal voor de vierde keer op rij de toppositie innemen met zijn iconische nummer "Het het nog nooit zo donker west"? De top 10 van 2022 geeft alvast een blik op de favorieten, maar de definitieve rangschikking hangt af van de stemmen die luisteraars uitbrengen tijdens de stemweek, die begint op maandag 27 november.

De Grunneger 1000: Stemweek van 27 november tot en met 31 december

De Grunneger 1000, gepresenteerd door RTV Noord, zal tussen eerste kerstdag en oudjaarsdag worden uitgezonden. De stemweek begint op maandag 27 november, waardoor luisteraars de kans krijgen om hun favoriete Groningse nummers een plek te geven in de jaarlijkse hitlijst. Behoudt Ede Staal daarbij dit jaar ook weer de nummer 1 positie?

Top 10 van 2022: Een terugblik op de Groningse favorieten

Vorig jaar domineerde Ede Staal de Grunneger 1000 met zijn aangrijpende nummer "Het het nog nooit zo donker west." Hier is een terugblik op de top 10 van 2022:

  1. Ede Staal - Het het nog nooit zo donker west
  2. Arno van der Heyden & Trio - Put De vief
  3. Alex Vissering - De groanrepubliek
  4. Wia Buze - De roos
  5. Deheleboel - De polder
  6. Ede Staal - Mien toentje
  7. Jan Henk de Groot - Mamme van Michel
  8. Ede Staal - Het hoogelaand
  9. Burdy - Mit mien ogen dicht
  10. Pé Daalemmer & Rooie Rinus - Hoornse plas

RTV Noord: Hét radiostation voor de provincie Groningen

RTV Noord, als regionale omroep voor de provincie Groningen, is de trotse host van de Grunneger 1000. Met een sterke regionale verbinding heeft RTV Noord zich gevestigd als een essentiële bron voor nieuws, cultuur en entertainment in Groningen. De Grunneger 1000 weerspiegelt niet alleen de muzikale voorkeuren van de inwoners, maar versterkt ook de gemeenschapsband door het delen van geliefde Groningse muziek. Mis het niet - stem mee en luister tussen eerste kerstdag en oudjaarsdag naar de Grunneger 1000 op RTV Noord!

Meer over

stemmen grunneger 1000 RTV Noord

Gerelateerde artikelen