'Juicy' voor het tweede jaar op rij het favoriete hiphopnummer van de Studio Brussel-luisteraar

'Juicy' voor het tweede jaar op rij het favoriete hiphopnummer van de Studio Brussel-luisteraar

21 mei 2020 20:02

Voor het tweede jaar op rij is 'Juicy' van The Notorious B.I.G verkozen tot dé nummer 1 in de Hooray 100, de lijst met de 100 beste hiphopnummers volgens de Studio Brussel-luisteraars. Mobb Deep gaat van plaats 3 naar 2 met 'Shook Ones, pt II.' Eminem vervolledigt voor het eerst het podium en springt van plaats 9 naar 3 met 'Lose yourself'. Opvallend dit jaar is ook het groot aantal Belgen in de lijst. Zwangere Guy kroont zich tot Belgische koning van de lijst, die ook heel wat tricolore nieuwkomers verwelkomt. Black Mamba en Lefto draaiden vandaag tussen 13.00 en 19.00 uur de 100 beste hiphop tracks in de mix.


King Kendrick en King Gorik domineren
Kendrick Lamar zit onoverwinnelijk vertegenwoordigd in de top 100. Internationaal kroont hij zich tot de King van de Hooray 100, met maar liefst 9 eigen nummers en een feature op 'Goosebumps' van Travis Scott. Lokaal gaat Belgische trots Zwangere Guy als koning door de lijst.


Dit zijn de meest opvallende weetjes uit Hooray 100 van 2020:

Top 10

  1. Juicy – The Notorious B.I.G
  2. Shook Ones, pt II – Mobb Deep
  3. Lose Yourself – Eminem
  4. Still D.R.E. – Dr. Dre feat. Snoop Dogg
  5. Changes – 2Pac
  6. Gorik Pt. 1 – Zwangere Guy
  7. C.R.E.A.M – Wu-Tang Clan
  8. Regulate – Warren G feat. Nate Dogg
  9. Money Trees – Kendrick Lamar
  10. Hypnotize – The Notorious B.I.G

De volledige lijst van de Hooray 100 vind je hier terug.

 

De story van de Vlaamse hiphop
De tweede editie van de Hooray 100 zat - net als vorig jaar - vol classics, van 2Pac tot Biggie en van Public Enemy tot Wu-Tang Clan. Logisch, want zonder respect voor de geschiedenis geen hiphop.


Ook Vlaanderen heeft uiteraard zijn pioniers zonder wie de Brihangs en Zwangere Guys vandaag niet zouden doen wat ze nu doen. Om hen te eren, lanceerde Studio Brussel afgelopen zaterdag De story van de Vlaamse hiphop, een mini-documentaire op Instagram Stories. Als snel, visueel en jong medium, leent Instagram zich er perfect toe om op een unieke manier het verhaal te vertellen van meer dan dertig jaar rhymes en beats in Vlaanderen. In De Story van de Vlaamse hiphop neemt Studio Brussel muziekliefhebbers op een unieke, interactieve manier mee van de jaren 80 toen hiphop kwam overgewaaid uit Amerika, tot recente succesverhalen als Brihang, Coely en Zwangere Guy.


Bekijk hier De story van de Vlaamse hiphop op Instagram Stories.