Joe (NL) Hitlijst

Joe 70s & 80s eert Tina Turner met uur lang alleen haar nummers

May 25, 2023, 10:59 a.m.
Joe 70s & 80s eert Tina Turner met uur lang alleen haar nummers

Naar aanleiding van het overlijden van Tina Turner draait radiozender Joe 70s & 80s vandaag van 12:00 tot 13:00 uur alleen nummers van de 'queen of rock 'n roll'. De lijst is tot stand gekomen door luisteraars op te roepen hun favorieten te sturen.

Met gigantische hits als 'Private Dancer', 'What's Love Got To Do With It', '(Simply) The Best', en 'We Don't Need Another Hero', is de muziek en unieke sound van Tina Turner onlosmakelijk verbonden met de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw. Reden om een uur lang alleen maar nummers van het gisteren overleden rock 'n roll-icoon te draaien. Joe-dj Daniƫl Smulders voorziet luisteraars tussen de nummers door van duiding, bijvoorbeeld over haar turbulente relatie met Ike Turner. Met hem boekte de zangeres haar eerste successen, onder andere met 'Proud Mary' en 'River Deep - Mountain High', voordat ze van hem scheidde en solo verder ging.

Rob Ester, programma manager Joe 70s & 80s: "Bij ons radiostation wordt de muziek van Tina Turner ongeveer dagelijks gedraaid. We willen haar daarom, hoe klein ook, graag een eer bewijzen door een uur lang haar iconische hits op een rij te laten horen. Want met haar is een legendarische artiest verloren gegaan."

De nummers die te horen zijn:

 1. The Best
 2. Proud Mary (met Ike Turner)
 3. What'S Love Got To Do With It
 4. Private Dancer
 5. Tonight (Live) (met David Bowie)
 6. River Deep Mountain High (met Ike Turner)
 7. Goldeneye
 8. We Don'T Need Another Hero
 9. Let'S Stay Together
 10. Cose Della Vita (met Eros Ramazzotti)
 11. Typical Male
 12. It'S Only Love (met Bryan Adams)

(Er wordt afgeteld van nummer 12 naar nummer 1)

Joe 70s & 80s is te horen via DAB+, op Joe.nl en in de Joe app en zendt daarnaast in de randstad overal uit op 95 FM, met uitzondering van Utrecht op 103.4 FM. Joe 70s & 80s is net als Qmusic onderdeel van DPG Media.

Meer over

Tina Turner Joe 70s & 80s

Gerelateerde artikelen