Hitlijst

Ilse DeLange vereeuwigd met eigen plein in Madurodam

Nov. 25, 2020, 2:37 p.m.
Ilse DeLange vereeuwigd met eigen plein in Madurodam

Zangeres Ilse DeLange is vandaag vereeuwigd met een eigen plein; het Ilse DeLange-plein, gevestigd in Madurodam. De ‘vereeuwiging’ van deze artiest is een initiatief van radiozender 100% NL. Afgelopen september werd er aan de luisteraars van 100% NL gevraagd welke Nederlandse artiest er volgens hen vereeuwigd moet worden in het straatbeeld van Nederland. Er werd massaal gestemd en Ilse DeLange werd de grote winnares. Het nieuwe plein krijgt als allereerste plek in het park een eigen straatnaambordje en daarmee heeft Ilse een primeur te pakken. Ook zie je een abri van 100% NL hangen en uiteraard prijkt er op het plein een miniatuur-podium mét Ilse DeLange. Vandaag onthulde Ilse samen met 100% NL DJ Koen Hansen haar eigen plein in het Haagse themapark.

De zangeres is trots: “Ik ben ontzettend vereerd dat ik door de luisteraars van 100% NL vereeuwigd ben in Madurodam. Dat er nu voor altijd een mini-me te bewonderen is op mijn eigen plein vind ik echt fantastisch!”

Madurodam pop

Op het plein mag Ilse zelf uiteraard niet ontbreken. Na de onthulling van het plein mocht de zangeres mét gitaar een eigen 3D poppetje van haarzelf laten maken. De miniatuur van Ilse zelf is over ongeveer drie weken te bewonderen op het Ilse DeLange-plein in Madurodam, deze moet eerst nog zorgvuldig ingekleurd worden. In de tussentijd is er een look-a-like van haar te zien.

Madurodam laat weten: "Het oeuvre en de muzikale hoogtepunten van Ilse DeLange vormen een verhaal waar wij in Nederland trots op mogen zijn. Zij is zeker op haar plaats in Madurodam, op de plek waar het beste van Nederland beleefd kan worden."

Martijn Zuurveen, Radio Director RadioCorp: "De luisteraars en volgers van 100% NL hebben kozen voor hun favoriete 100% NL artiest. We vinden het geweldig dat we op deze manier Ilse DeLange kunnen vereeuwigen in Madurodam."

Afbeelding:Ilse DeLange enKoen Hansen in Madurodam (foto 100% NL)

Meer over

madurodam ilse delange 100% nl

Gerelateerde artikelen