Grootste muzikale helden in Veronica Legends Top 50

Grootste muzikale helden in Veronica Legends Top 50

24 april 2020 11:33 door de redactie
aangepast: 25 april 2020 02:02

Radio Veronica staat vrijdag 24 april in het teken van de meest legendarische artiesten. De radiozender zendt die dag van 09:00 uur tot 18:00 uur de Legends Top 50 uit, samengesteld door de luisteraars. De lijst is een verzameling van de grootste muzikale helden aller tijden. Van The Beatles tot Adele en van Stevie Wonder tot Bon Jovi. Op maandag 27 april, Koningsdag, zendt Veronica een speciale Nederlandse Legends Top 50 uit om artiesten van eigen bodem te eren.


Het is erop of eronder voor de muzieklegendes, want er is weer gestemd op de grootste legend aller tijden. Luisteraars stemden massaal en bepaalden daarmee de lijst. Bruce Springsteens ‘Glory Days’ zijn over en ook David Bowie denkt hetzelfde als zijn hit ‘Where Are We Now?' Beide legends vallen dit jaar namelijk buiten de Top 5 en moeten plaats maken voor andere muzieklegendes. Welke artiesten wel in de Top 5 staan, is te horen tijdens de ontknoping van de Veronica Legends Top 50 tussen 17:00 uur en 18:00 uur. De Top 50 is de grote ontknoping van de Veronica Legends maand, de zender staat elk jaar in de maand april in het teken van de grootste muzikale helden.


Muziek leeft door
Sommige legends zoals Queen-zanger Freddie Mercury, Michael Jackson, Elvis Presley en Prince schrijven nog steeds geschiedenis vanuit het hiernamaals. Veel artiesten uit de lijst zijn namelijk overleden. In de Top 10 zijn alleen Bruce Springsteen en alle leden van U2 en Coldplay de levende legendes. De jongste notering in de lijst is Ed Sheeran. De Britse zanger brak het meest recent door met zijn hit ‘The A Team’ in 2011
 

Legends van eigen bodem 
Hoewel de hoeveelheid Nederlandse artiesten schaars is in de lijst, hebben André Hazes (sr.), Golden Earring, Kensington en Anouk wel een plekje weten te bemachtigen in de Legends Top 50. Kensington is de enige Nederlandse act die vorig jaar niet tussen dit rijtje stond en is daarmee de enige nieuwe binnenkomer van eigen bodem. 
 

Nederlandse Legends op Koningsdag
In het verlengde van de Legends Top 50 zendt Radio Veronica aanstaande maandag 27 april een Nederlandse Legends Top 50 uit. In de hitlijst is enkel muziek van Nederlandse legendes als André Hazes, Doe Maar, Rob de Nijs en De Dijk te horen. Radio Veronica staat hiermee, net als een groot aantal radiozenders, op Koningsdag in het teken van Nederlands product om artiesten een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. De lijst is van 13:00 uur tot 18:00 uur te horen en wordt gepresenteerd door het team van Veronica Inside.


De Veronica Legends Top 50 is vrijdag 24 april van 09:00 tot 18:00 uur te horen bij Radio Veronica.