Sky Radio Hitlijst NL

Geniet van een week vol zomerhits met de Sky ZomerHit Week en de Sky Summer Top 101

Aug. 18, 2023, 9:22 a.m.
Sky-summer

Het wachten is voorbij, want komende week brengt het echte zomerweer naar Nederland. Met de temperaturen die omhoogschieten, presenteert Sky Radio een extra zomerse playlist tijdens de Sky ZomerHit Week. Vanaf zondag 20 augustus kun je non-stop genieten van zonnige zomerhits op de radio. En op vrijdag 25 augustus wordt de week op gepaste wijze afgesloten met de Sky Summer Top 101: dé hitlijst met de populairste zomerhits, gekozen door luisteraars.

Waarom een hit slechts één keer draaien als je een hele week hebt? Gedurende de Sky ZomerHit Week kun je blijven luisteren naar nummers als "Despacito," "Cover Me In Sunshine," "Jerusalema," en zelfs klassiekers zoals "Summer Jam 2003" en "We're Going to Ibiza."

Natuurlijk is Sky ook nieuwsgieri naar de ultieme zomerhits volgens de luisteraars. De afgelopen weken hebben zij massaal gestemd op hun favorieten. Op basis van die stemmen heeft Sky de Summer Top 101 samengesteld, met daarin de 101 meest geliefde zomerse hits, leidend naar de absolute nummer 1.

Net als vorig jaar bezetten Camila Cabello en Ed Sheeran de eerste positie op de lijst met hun nummer "Bam Bam." Wham! lijkt te profiteren van hun veelbesproken Netflix-documentaire die momenteel te zien is: hun nummer "Club Tropicana" staat dit jaar op nummer 2. Kriss Kross Amsterdam maakt een sterke entree met "How you samba," niet alleen als hoogste nieuwe binnenkomer, maar ook als hoogste Nederlandse productie. Ook de The Beach Boys (19), ABBA (77), en The Beatles (84) zijn weer te horen, en bewijzen eens te meer dat een zomerhit voor altijd in de smaak valt!

De Top 5 van de Sky Summer Top 101

  1. Bam Bam – Camila Cabello ft. Ed Sheeran
  2. Club Tropicana – Wham!
  3. Despacito – Luis Fonsi ft. Daddy Yankee
  4. Summer of 69 – Bryan Adams
  5. How you samba – Kris Kross Amsterdam & Sofía Reyes & Tinie Tempah

Mis de Sky Summer Top 101 niet, die te horen zal zijn op vrijdag 25 augustus 2023 van 09:00 tot 18:00 uur op Sky Radio en via skyradio.nl.

Meer over

sky radio sky summer top 101

Gerelateerde artikelen