Foo Fighters, De Jeugd van Tegenwoordig, The Killers, Nothing But Thieves en Tame Impala aan kop in NPO 3FM Top 999 van deze Eeuw

Foo Fighters, De Jeugd van Tegenwoordig, The Killers, Nothing But Thieves en Tame Impala aan kop in NPO 3FM Top 999 van deze Eeuw

Sept. 17, 2021, 7:35 p.m. door de redactie


De stembussen zijn gesloten en de top 5 van de NPO 3FM Top 999 van deze Eeuw is bekend. Maar het blijft tot het allerlaatste moment spannend welk nummer welke plek pakt in de top 5, want de luisteraars van de radiozender kunnen dit jaar voor het eerst op de top 5 blijven stemmen via 3fm.nl/999. De volledige lijst is vanaf maandag 20 t/m vrijdag 24 september te horen op 3FM.

 

De top 5 in alfabetische volgorde:

 • De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
 • Foo Fighters – The Pretender
 • Nothing But Thieves – Impossible (Orchestral Version)
 • Tame Impala – Let It Happen
 • The Killers – Mr. Brightside


De volledige lijst (zonder de top 5 uiteraard) is nu te vinden op 3fm.nl/999


De meeste noteringen zijn dit jaar voor:

 • Coldplay (24 tracks, vorig jaar 21)
 • Muse (21 tracks, vorig jaar 19)
 • Kensington (18 tracks, vorig jaar 23)
 • Arctic Monkeys (17 tracks, vorig jaar 15)
 • Nothing But Thieves (16 tracks, vorig jaar 13)
   

Opvallend dit jaar is dat er meerdere tracks met een link naar corona in de lijst staan. Zo is "Ik wil dansen" van Froukje dit jaar de hoogste binnenkomer op nummer 27; de boodschap van dit nummer werd afgelopen jaar door het festivalpubliek gebuikt als statement richting de overheid. Ook "House Arrest" van Sofi Tukker (nummer 147), "De langste nacht" van Goldband (nummer 304) en "Marea (We’ve Lost Dancing)" van Fred Again (nummer 714) gaan over de gevolgen van de coronapandemie.


De hoogste internationale binnenkomer is Billie Eilish met "Happier Than Ever" op nummer 113. 3FM Awards-winnaars Snelle & Maan komen met "Blijven slapen" de lijst binnen op nummer 71.


De snelste stijgers zijn "Blinding Lights" van The Weeknd (van 67 vorig jaar naar nummer 18 dit jaar) en "Impossible (Orchestral Version)" van Nothing But Thieves, dat sowieso een plek in de top 5 heeft na een nummer 19-notering vorig jaar.


Over de 3FM Top 999 van deze Eeuw
De 3FM Top 999 van deze Eeuw is de lijst met de grootste muzikale hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar en een beetje. Deze allertijden lijst is samengesteld door de luisteraars en vat hun muzikale eeuw tot nu toe het beste samen. Van die band die je in je hart sloot en waar je altijd fan van bleef sinds dat ene nummer, via het liedje dat je doet denken aan de liefde van je leven tot aan de guilty pleasure die je altijd samen met je vrienden zingt: dit is onze eeuw en jouw lijst.


De lijst wordt van maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september uitgezonden. Je hoort de lijst dagelijks tussen 06:00 en 23:00 uur, op de laatste dag hoor je de nummer één voor 18:00 uur, daarna sluit Sander Hoogendoorn de lijst af met een mix. Kijk voor meer informatie op 3fm.nl/999.