NPO Radio 5 Hitlijst NL

Fiks de Sixties tijdens De Evergreen Week van de Jaren 60 op NPO Radio 5

Feb. 13, 2024, 11:33 a.m.
radio5 jaren60

Van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 februari staat NPO Radio 5 in het teken van de muziek uit de jaren zestig tijdens De Evergreen Week van de Jaren 60. Luisteraars worden uitgenodigd om deel te nemen aan het nieuwe spel 'Fiks de Sixties', waarbij ze kunnen raden welk van de vier fragmenten niet uit de jaren zestig komt.

Tijdens deze speciale week belichten de dj's van NPO Radio 5 ook de minder bekende B-kantjes van singles onder het motto 'wie A zegt, moet ook B zeggen'. Luisteraars kunnen genieten van muziek van artiesten als Ramses Shaffy, The Beatles, Nina Simone, Beach Boys, Rob de Nijs, Dionne Warwick, Shocking Blue, Cliff Richard, The Rolling Stones, Aretha Franklin, Boudewijn de Groot, The Hollies en Roy Orbison.

Zendermanager Peter de Vries: “NPO Radio 5 heeft een unieke positie in het Nederlandse radiolandschap. Een nog altijd groeiende groep luisteraars geniet van onze mix van muziek uit vooral de jaren zestig en zeventig en de extra aandacht die de publieke omroep heeft voor het Nederlands product. Met themaweken, zoals De Evergreen Week van de Jaren 60, onderstrepen we het bijzondere karakter van deze zender”,

De week wordt afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 60, die op vrijdag 23 februari tussen 06:00 en 20:00 uur te beluisteren is op NPO Radio 5. Luisteraars kunnen hun stem uitbrengen op nporadio5.nl van zaterdag 17 februari 08:00 uur tot en met donderdag 22 februari 12:00 uur.

Meer informatie over De Evergreen Week van de Jaren 60 is te vinden op nporadio5.nl. NPO Radio 5 is beschikbaar via verschillende platforms, waaronder kabel, internet, digitale tv, satelliet, de NPO Radio 5-app, NPO Luister en digitale radio (DAB+).

Meer over

De Evergreen Week van de Jaren 60 NPO Radio 5 evergreen toplijst van de jaren 60

Gerelateerde artikelen