Hitlijst

Exclusief in JUKE De Tapes: Angus Young over de verrassende terugkeer van AC/DC

Nov. 12, 2020, 4 p.m.
Exclusief in JUKE De Tapes: Angus Young over de verrassende terugkeer van AC/DC

Na de dood van gitarist Malcolm Young en de gehoorproblemen van zanger Brian Johnson leek het te zijn gedaan met AC/DC, de grootste rockband ter wereld. Maar de band is terug, want morgen verschijnt het nieuwe album ‘Rise Up’. In de nieuwe uitgave van de podcastserie ‘De Tapes’ praten Rob Stenders en Leo Blokhuis met journalist Jean-Paul Heck over het interview dat hij had met Angus Young, gitarist van de band. Het boegbeeld van AC/DC vertelt in de podcast uitgebreid over de dood van zijn broer, de problemen met Brian Johnson en de toekomstplannen van AC/DC. ‘De Tapes met AC/DC’ is vanaf vandaag te beluisteren via het muziek- en podcastplatform ‘Stenders & Blokhuis’ op JUKE.nl en in de app van JUKE.

De geschiedenis van AC/DC kent veel dieptepunten. Eerst overleed Bon Scott, de eerste zanger van de band, in 1980. Toch groeide de groep meteen daarna uit tot de meest succesvolle hardrockband ter wereld. Met vervanger Brian Johnson maakten zij het album ‘Back in Black’ dat het derde bestverkochte album aller tijden is. Vanaf 2014 ging het bergafwaarts. Eerst werd drummer Phil Rudd gearresteerd en moest hij van de rechter acht maanden lang thuis zijn straf uitzitten. In april 2016 werd zanger Johnson tijdelijk vervangen door Guns ’N Roses-zanger Axl Rose om de 'Rock Or Bust Tournee' af te kunnen ronden en op 18 november 2017 overleed oprichter en gitarist Malcolm Young. Maar de band hield de moed erin. Met de songs die Angus Young met zijn broer Malcolm had opgenomen, dook de band enige tijd geleden de studio in en het nieuwe album ‘Rise Up’, dat morgen verschijnt, is hiervan het resultaat.

Jean-Paul Heck interviewde AC/DC de afgelopen jaren meerdere malen in Londen, Berlijn en New York. Voor ‘De Tapes’ van JUKE sprak hij dit keer met een openhartige Angus Young over al het leed dat over AC/DC werd uitgestort én over hun terugkeer. Daarnaast blikt hij samen met Blokhuis en Stenders terug op zijn ontmoeting met Malcolm Young, een paar jaar voor zijn dood.

De Tapes

In de podcastserie ‘De Tapes’ die exclusief voor JUKE is ontwikkeld, blikken Rob Stenders en Leo Blokhuis samen met journalist Jan-Paul Heck terug op bijzondere ontmoetingen en interviews die Heck als Soundz-hoofdredacteur heeft meegemaakt. In de serie zijn naast AC/DC, ook podcasts met Rob de Nijs, Toto, KISS, John Legend, Lenny Kravitz, Jack White (The White Stripes), ELO-voorman Jeff Lynne, Leo Sayer en Journey-zanger Steve Perry te beluisteren.

Meer over

ac/dc rob stenders de tapes leo blokhuis

Gerelateerde artikelen