Qmusic (NL) MuziekHitlijst NL

Eerste namen Qmusic Top 40 Awards Live bekend: Flemming, Suzan & Freek, Cian Ducrot en meer

Sept. 1, 2023, 5 p.m.
Qmusic Top 40 Awards Live Logo ING

De Qmusic Top 40 Awards Live keren terug in Rotterdam Ahoy met een spectaculaire show vol uitreikingen en live optredens van de beste artiesten. De eerste namen zijn Flemming, Cian Ducrot, Suzan & Freek, Kris Kross Amsterdam, Rondé, Claude, Marco Schuitmaker en Hannah Mae & Metejoor. Dit werd zojuist bekend gemaakt op Qmusic in de Top 40 met Domien Verschuuren, die de awardshow op zaterdag 3 februari 2024 presenteert.

Line-up met topartiesten
Op zaterdag 3 februari 2024 zullen de Qmusic Top 40 Awards terugkeren met een meer dan twee uur durende liveshow vol optredens van topartiesten. Flemming, die vorig jaar de felbegeerde award voor 'Grootste Hit' won met 'Automatisch', zal het podium betreden. Ook de internationaal bekende zanger Cian Ducrot, die dit jaar een megahit scoorde met 'I'll Be Waiting', zal schitteren op het podium. Daarnaast treden Suzan & Freek, vorig jaar onderscheiden als 'Beste Live Act Nationaal', en Kris Kross Amsterdam, winnaar van de 'Beste DJ Act Nationaal' award, op. Een nieuwe generatie Top 40-artiesten van eigen bodem zal ook aanwezig zijn: Rondé, Claude, Marco Schuitmaker, Hannah Mae & Metejoor.

Maandag 4 september in de ochtendshow met Mattie & Marieke wordt de line-up aangevuld met nog meer namen.

Qmusic Top 40 Awards
Sinds de komst van de Top 40 naar Qmusic in 2019 worden de Top 40 Awards jaarlijks uitgereikt. Het is een traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. Ook dit jaar zal Domien Verschuuren namens de belangrijkste hitlijst van Nederland prijzen uitreiken. De awards omvatten onder andere 'Beste Nieuwkomer', 'Grootste Hit' en 'Beste Artiest'. Alle awards worden toegekend op basis van de prestaties van de artiesten en tracks in de Top 40 gedurende het hele jaar 2023.

Tickets voor de Qmusic Top 40 Awards zijn verkrijgbaar op Qmusic.nl.

Afbeelding: Domien Verschuuren (foto Qmusic/Vincent van Dordrecht)

Meer over

top 40 awards qmusic

Gerelateerde artikelen