De Staat, Franz Ferdinand en Typhoon aan kop in 3FM Festival Top 999

De Staat, Franz Ferdinand en Typhoon aan kop in 3FM Festival Top 999

26 juni 2020 12:29 door de redactie

Hoewel de festivalzomer van 2020 er door de coronacrisis totaal anders uitziet dan hiervoor, kom je bij NPO 3FM toch aan jouw festivalfix met de 3FM Festival Top 999. De afgelopen weken hebben luisteraars via 3fm.nl toch wat festival hun zomer in gestemd en hieruit is een lijst gekomen met de classics, meezingers en anthems van way back, maar ook tracks en artiesten die je juist in de toekomst wilt zien op festivals. Je hoort de 3FM Festival Top 999 vanaf zaterdag 27 juni om 12.00 uur, daarna dagelijks van 09:00 tot 21:00 uur op NPO 3FM, 3fm.nl en in de 3FM-app.

 

Top 10 3FM Festival Top 999
Hieronder vind je de top 10 van de 3FM Festival Top 999 van dit jaar. We kunnen alvast bekendmaken dat De Staat, Franz Ferdinand en Typhoon in de top 3 staan, maar op welke plaats ze staan hoor je vrijdag 3 juli in de finale.
? - De Staat -  Witch Doctor
? - Franz Ferdinand - Take Me Out
? - Typhoon - Zandloper
4 Jeugd van Tegenwoordig - Sterrenstof
5 Edotors - Papillion
6 Artic Monkeys - I Bet You Look Good On The Dancefloor
7 Killers - Mr. Brightside
8 Foo Fighters - Pretender
9 Billie Eilish - Bad Guy
10 Mumford & Sons - Little Lion man


Bekijk de volledige lijst en welke plaat wanneer gespeeld wordt op 3fm.nl/999. Hier vind je de volledige lijst ook als Spotify- en YouTube-playlists. Via de 3FM Instagram zie je in de story's welke tracks je kunt verwachten, en worden acts en mooie festivalmomenten uitgelicht.


Wat feiten en cijfers over de lijst:

  • 17% van de lijst bestaat uit Nederlandse acts, waaronder diverse 3FM Talents van afgelopen jaar (Goldband, S10, Wies), maar ook Nederlandse headliner-helden als De Jeugd van Tegenwoordig, Kensington, Chef’Special, De Staat en Typhoon zijn ruim vertegenwoordigd.
  • In de lijst is duidelijk te horen waar de stemmers dit jaar naar uit keken: headline acts als Kendrick Lamar, Twenty One Pilots, Post Malone, Red Hot Chili Peppers, Yungblud en the Opposites vind je vaak terug in de lijst.
  • En er wordt ook gedanst! Zo komt Disclosure vaker voorbij, maar ook specifieke recentere dance-anthems als Bicep – Glue of Fisher – Losing It vind je terug in de lijst.
  • Alle eerdere 3FM Exclusive-acts, zoals Billie Eilish of Mumford & Sons, zijn goed vertegenwoordigd.
  • De nummer 1 van de 3FM Live List 2020, Eefje de Visser, staat 3 keer in de lijst.
  • Ieder uur hoor je een livetrack uit ‘t rijke 3FM archief met daarin optredens uit vele jaren festivals.