Hitlijst

Billie Jean van Michael Jackson beste eightiesplaat volgens Radio 2 luisteraars

April 8, 2016, 7:13 p.m.
Billie Jean van Michael Jackson beste eightiesplaat volgens Radio 2 luisteraars

De luisteraars van Radio 2 hebben Billie Jean van Michael Jackson verkozen tot de beste plaat van de jaren ’80. I Want To Break Free van Queen eindigt op de tweede plaats. Bryan Adams, vorig jaar op de eerste plaats, vervolledigt het podium met Summer Of ’69.

De afgelopen dagen stemden de Radio 2-luisteraars massaal voor de jaarlijkse Top 80 van de jaren ’80 die de radiozender vandaag uitzond. Radio 2 kreeg bijna tienduizend stemmen binnen.

Billie Jean van Michael Jackson staat dit jaar voor het eerst op één in de lijst. Summer Of ’69 van Bryan Adams, dat vorig jaar nog op de eerste plaats stond, eindigt dit jaar op de derde plaats.

Het hoogst genoteerde Vlaamse nummer is Ik mis je zo van Will Tura dat op de zesde plaats staat. In totaal zijn veertien nummers in de top 80 van Vlaamse makelij.

Dit is de volledige top tien:

  1. Michael Jackson – Billie Jean
  2. Queen – I Want To Break Free
  3. Bryan Adams – Summer Of ’69
  4. Tina Turner – The Best
  5. U2 –Sunday Bloody Sunday
  6. Will Tura – Ik mis je zo
  7. Dire Straits – Money For Nothing
  8. Bruce Springsteen – The River
  9. Depeche Mode – Just Can’t Get Enough
  10. Golden Earring – When The Lady Smiles

Africa van Toto is de sterkste stijger in de lijst. Het nummer stijgt 31 plaatsen, van 54 naar 23. Centerfold van J. Geils Band is dan weer de grootste daler: het nummer daalt 23 plaatsen, van 46 naar 69.

De populairste artiesten van de jaren ’80 zijn Dire Straits, Queen en Michael Jackson. Die artiesten komen elk drie keer voor in de top 80.

Website: radio2.be

Meer over

Studio Brussel hitnoteringen top 80 van de jaren 80

Gerelateerde artikelen